Анализа: Конте тражио "немогућу ствар" Абрамовичу?

Има ли драме у Челсију после наводног разлаза Абрамовича и Контеа? Какву је бенефицију Италијан затражио од власника клуба и да ли ће му се то обити о главу?

Фудбал 18.06.2017 | 23:30
Анализа: Конте тражио "немогућу ствар" Абрамовичу?
Начин на који би Челси требало да развија после сензационалне дебитантске сезоне Антонија Контеа у Енглеској разлог је неслоге унутар клуба и потенцијалног проблема у скоријој будућности.

Британски медији пуни су текстова о томе да ствари на "Стамфорд бриџу" нису баш сјајне после освајања титуле првака Енглеске, а пред повратак "плаваца" у Лигу шампиона.

Конте је наводно љут због пасивности Челсија на тржишту играча, док су у клубу незадовољни начином на који је темпераментни италијански стручњак саопштио нападачу Дијегу Кошти да не рачуна на њега, не само због тога што је то урадио смс поруком, већ и због тога што то није урађено у договору са топ менаџментом.

Италијан је свестан да ће одбрана титуле сама по себи бити тежа од освајања исте, а када се на све то додају и наступи у евро-куповима, јасно је због чега се код њега појавила нервоза. Конте је конкуренцију у Премијер лиги савладао ретко мењајући састав који је побеђивао, углавном само онда када није било других опција.

Такав приступ биће практично немогућ наредне јесени, али то није све.

Сам укор који је од власника Романа Абрамовича и његових сарадника добио због самосталне и непромишљене реакције везане за Коштину улогу у тиму, спустио је Контеа на земљу и подсетио га да ни његови претходници нису имали баш апсолутну аутономију у трансфер политици што је неретко био основи разлог за велики број отказа који је руски бизнисмен уручивао на путу до 2004. ка 2017. години.

Јаз се продубио када је Конте затражио од Абрамовича "ниво моћи" који је био практично недостижан за менаџере Челсија, а то је "директна линија" са вероватно најмоћнијом особом у клубу - директорком Марином Грановскајом, у коју Абрамович има огромно поверење и која велики број послова завршава без консултација са власником клуба - што не значи да их нема, већ да се не подразумевају.

Цео овај проблем, уколико није преувеличан, појавио се у тренутку када је Абрамович пред Контеа ставио богату понуду за наставак сарадње претходно договорену до 2019. године по прилично скромним финансијским условима за Челси.

Неколико клубова, рачунајући и Интер, надали су се изненадном разлазу Челсија и Контеа на крају сезоне, али су се у међувремену одлучили на неке друге потезе, а хипотетички гледано - питање је и кога би Абрамович могао да ангажује у овом тренутку уколико заиста процени да је најбоље одмах да смени некадашњег тренера Јувентуса и селектора репрезентације Италије.

Без обзира што је ово тема дана у Енглеској, уз сензационално најављен одлазак Кристијана Роналда из Реал Мадрида, треба рећи да ово није први пут да спортски новинари на Острву најављују разлаз Руса и Италијана…

...питање је само када ће бити у праву.

У овом тренутку - делује да се ради о претеривању.

На листи менаџера којима је Абрамович уручио отказ за сада налазе се Клаудио Ранијери, Жозе Мурињо, Аврам Грант, Луиз Фелипе Сколари, Карло Анћелоти, Андре Виљаш-Боаш, Роберто Ди Матео и, још једном, Жозе Мурињо...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар