Analiza: Konte tražio "nemoguću stvar" Abramoviču?

Ima li drame u Čelsiju posle navodnog razlaza Abramoviča i Kontea? Kakvu je beneficiju Italijan zatražio od vlasnika kluba i da li će mu se to obiti o glavu?

Fudbal 18.06.2017 | 23:30
Analiza: Konte tražio "nemoguću stvar" Abramoviču?
Način na koji bi Čelsi trebalo da razvija posle senzacionalne debitantske sezone Antonija Kontea u Engleskoj razlog je nesloge unutar kluba i potencijalnog problema u skorijoj budućnosti.

Britanski mediji puni su tekstova o tome da stvari na "Stamford bridžu" nisu baš sjajne posle osvajanja titule prvaka Engleske, a pred povratak "plavaca" u Ligu šampiona.

Konte je navodno ljut zbog pasivnosti Čelsija na tržištu igrača, dok su u klubu nezadovoljni načinom na koji je temperamentni italijanski stručnjak saopštio napadaču Dijegu Košti da ne računa na njega, ne samo zbog toga što je to uradio sms porukom, već i zbog toga što to nije urađeno u dogovoru sa top menadžmentom.

Italijan je svestan da će odbrana titule sama po sebi biti teža od osvajanja iste, a kada se na sve to dodaju i nastupi u evro-kupovima, jasno je zbog čega se kod njega pojavila nervoza. Konte je konkurenciju u Premijer ligi savladao retko menjajući sastav koji je pobeđivao, uglavnom samo onda kada nije bilo drugih opcija.

Takav pristup biće praktično nemoguć naredne jeseni, ali to nije sve.

Sam ukor koji je od vlasnika Romana Abramoviča i njegovih saradnika dobio zbog samostalne i nepromišljene reakcije vezane za Koštinu ulogu u timu, spustio je Kontea na zemlju i podsetio ga da ni njegovi prethodnici nisu imali baš apsolutnu autonomiju u transfer politici što je neretko bio osnovi razlog za veliki broj otkaza koji je ruski biznismen uručivao na putu do 2004. ka 2017. godini.

Jaz se produbio kada je Konte zatražio od Abramoviča "nivo moći" koji je bio praktično nedostižan za menadžere Čelsija, a to je "direktna linija" sa verovatno najmoćnijom osobom u klubu - direktorkom Marinom Granovskajom, u koju Abramovič ima ogromno poverenje i koja veliki broj poslova završava bez konsultacija sa vlasnikom kluba - što ne znači da ih nema, već da se ne podrazumevaju.

Ceo ovaj problem, ukoliko nije preuveličan, pojavio se u trenutku kada je Abramovič pred Kontea stavio bogatu ponudu za nastavak saradnje prethodno dogovorenu do 2019. godine po prilično skromnim finansijskim uslovima za Čelsi.

Nekoliko klubova, računajući i Inter, nadali su se iznenadnom razlazu Čelsija i Kontea na kraju sezone, ali su se u međuvremenu odlučili na neke druge poteze, a hipotetički gledano - pitanje je i koga bi Abramovič mogao da angažuje u ovom trenutku ukoliko zaista proceni da je najbolje odmah da smeni nekadašnjeg trenera Juventusa i selektora reprezentacije Italije.

Bez obzira što je ovo tema dana u Engleskoj, uz senzacionalno najavljen odlazak Kristijana Ronalda iz Real Madrida, treba reći da ovo nije prvi put da sportski novinari na Ostrvu najavljuju razlaz Rusa i Italijana…

...pitanje je samo kada će biti u pravu.

U ovom trenutku - deluje da se radi o preterivanju.

Na listi menadžera kojima je Abramovič uručio otkaz za sada nalaze se Klaudio Ranijeri, Žoze Murinjo, Avram Grant, Luiz Felipe Skolari, Karlo Anćeloti, Andre Viljaš-Boaš, Roberto Di Mateo i, još jednom, Žoze Murinjo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar