Кинез ће бити немилосрдан према Донаруми!

Вође навијача траже „закуцавање“! Замене спремне. . . ! „Потрошио сам 800. 000. 000 евра, баш ме брига за 40. 000. 000“. Рајола спрема тужбу!

Фудбал 19.06.2017 | 12:00
Кинез ће бити немилосрдан према Донаруми!
Ђанлуиђи Донарума је и даље тема дана на Апенинима. Док се сјајни голман припрема са репрезентацијом за почетак ЕП за младе репрезентације у Пољској, Милан мора да одлучи шта ће даље са њим: Продаја, брисање из тима или чак останак на голу годину дана.

Одбијањем новог уговора, Донарума је сам себе прецртао из Миланових амбициозних планова за наредну сезону. Има још годину дана уговора и сада све зависи од Милана. Иако би тренер Монтела требало да буде тај који одлучује, извесно је да Донарума неће бити први избор међу стативама наредне сезоне.

Милан је на раскрсници да ли да прода Доанруму и узме паре док још може или да га закуца на трибине и пошаље поруку свим будућим „донарумама“ које би размишљали о издаји клуба.

Према последњим информацијама ит Италије, Милан је ближи опцији да казни непослушно голмана сезоном без утакмица. Нови газда миланског клуба, кинески бизнисмењонгхонг Ли је до сада избегавао да се помиње у јавности, али сада је решио да ствар узме у своје руке.

Реал је спреман да плати око 30.000.000 евра одмах за Донаруму, играч би радо пристао на плату од 6.000.000 евра годишње у Мадриду, али у Миланов газда има другачије планове.

„Потрошио сам на Милан 800.000.000 евра ове године и сигурно нећу пропасти за још 30.000.000 или 40.000.000 евра“, рекао је Кинез својим сарадницима.

То значи да се Донаруми спрема селидба на трибине, а чак можда и код Ђенара Гатуза у млади тим Росонера.

То никако не одговара малдом голману и његовом менаџеру Мину Рајоли који чак спрема и тужбу против Милана ако клуб прецрта Ђиђа. Контроверзни менаџер је ангажовао тим адвоката да спреме легална средства борбе против Милана у случају даДонарума буде пребачен на трибине.

А управо то захтевају најокорелији ултраси Росонера са јужне трибине. Њихов вођаЂанкарло Капели се огласио у медијима.

„Ово је скандал! Милан је урадио све да га задржи. Сада мора бити пребачен на клупу. Још више смо бесни јер је имао посебан третман код навијача и чак посебне песме које смо му певали. Љубио је грб Милана на Јувентусовом стадиону  и сада се усуђеује да ово уради. Дефинитивно, моћ менаџера у фудбалу мора да се ограничи. Навијачи потпуно подржавају клуб у овом случају“, рекао је Капели.

Док сече око Донарумине будућности, Милан тражи новог голмана. Ветеран Сторари ће остати резерва, Милан има и 17-годишњег Плицарија којег већ најављују као ново голманско чудо попут Донаруме, али се чека још један искусан голман.

Милан се плаши да одмах у втару гурне Плицарија, али је предузео кораке да га блиндира и не дозволи сличан случај као са Донарумом. Плицаријев менаџер Тулио Тинти је већ јутрос био на разговору код Миланових директора како би се договорили детаљи дугорочног уговора. Сигнали су позитивни и млади голман жели да парафира нови уговор.

Али док се буде чекало на његову промоцију међу стативама, Милан планира да следећу сезону изгура са искуснијим голманом. Прва жеља је Матија Перин, голман Ђенове који је дуго важио за најталентованијег голмана Италије и могућег наследника Ђиђија Буфона. Директор Масимо Мирабели је изабрао Перина, а желео га је још док је био скаут Интера. Периње одличан голман, али је имао много проблема са повредама и два пута је кидао лигаменте колена због чега представља ризик. Ђенова тражи 10.000.000 евра, Росонери нуде 7.000.000 плус бонусе. Преговори су почели...

Помињу се још неке варијанте ако не прође посао са Перином. Реина из Наполија има превелику палту. Трап из Пари Сен Жермена кошта 18.000.000 евра, у игри су још Мерет из Удинезеа и Нето који напушта Јувентус као слободан играч.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар