Скај спорт: Антонио Конте одлази из Челсија?!

Менаџер Челсија Антонио Конте жели да напусти Лондон јер није задовољан радом спортског сектора клуба са Стамфорд Бриџа.  Нешто је пукло у Челсију, Конте на ивици одласка?! Италијан изгубио стрпљење!

Фудбал 16.06.2017 | 17:15
Скај спорт: Антонио Конте одлази из Челсија?!
Како преноси 'Скy спорт', италијански стручњак могао би да оде са клупе 'Плаваца' само годину дана пошто је преузео екипу, односно свега месец дана од када је вратио титулу у Лондон.

Истче се да је Конте љут на управу клуба јер није доведено ниједно појачање од оних које је ставио на списак – Вирџил ван Дајк, Раџа Наинголан, Алваро Мората, Ромелу Лукаку, Леонардо Бонучи.

После само једне сезоне у којој је Челсију вратио понос и титулу, навијаче освојио као нови љубимац и избрисао сенку Жозеа Муриња изнад Стамфорд Бриџа, Антонио Конте се налази на ивици одласка из Челсија! То тврде неки острвски, али и врло угледни италијански медији попут Скај Спорта.

Шта се дешава у Челсију, још нема конкретног објашњења, али италијански стратег је запретио оставком и налази се на кооак од напуштања енглексог клуба.

Конте је љут на управу клуба због недостатка подршке у прелазном року. Док манчестерски ривали доводе појачања, а Ливерпул, Тотенхем и Арсенал напредују  ка оставрењу својих жеља, у Челсију се ништа не дешава. Конте је одавно предао листу појачања, али директори Челсија Марина Грановскаја и Мајкл Еменало не раде ништа да одАбрамовича дојију зелено светло за реализацију послова. Контеу је доста чекања и запретио је одласком ако се нешто ускоро не деси.

У сваком случају, почела је да пуца на линији Конте - управа... Подсетимо, из истог разлога је после три узастопне титуле напустио Јувентус када управа није желела да му испуни жеље у прелазном року.

После освојене титуле са Челсијем, Конте је тражио неколицину појачања: штопера врхунске класе попут Бонућија или Ван Дајка, везисту типа Најнголана или Бакајока, нападачаЛукакуа и Морату. Италијан је тражио да му се на време доведу појачања како би их уиграо, поготово што жели да прода Дијега Косту, а шушка се и о одласку Немање Матића. Међутим, Челси до сада није довео ниједно појачање, а неке од мета попут Ван Дајкаили Морате су све ближе преласку у друге клубове што је разбеснело Италијана.

Велике тензије су настале око Лукакуа јер Конте жели да клуб што пре плати 90.000.000 Евертону за белгијског нападача, док у клубу сматрају да је то превише и желе да мало отегну ствари како би добили попуст. 

Чак је почело да се нагађа и о имену Контеовог наследника. Спекулише се да би то могао да буде Томас Тухел који је недавно напустио Дортмунд и одбио понуду Саутемптона.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар