Skaj sport: Antonio Konte odlazi iz Čelsija?!

Menadžer Čelsija Antonio Konte želi da napusti London jer nije zadovoljan radom sportskog sektora kluba sa Stamford Bridža.  Nešto je puklo u Čelsiju, Konte na ivici odlaska?! Italijan izgubio strpljenje!

Fudbal 16.06.2017 | 17:15
Skaj sport: Antonio Konte odlazi iz Čelsija?!
Kako prenosi 'Sky sport', italijanski stručnjak mogao bi da ode sa klupe 'Plavaca' samo godinu dana pošto je preuzeo ekipu, odnosno svega mesec dana od kada je vratio titulu u London.

Istče se da je Konte ljut na upravu kluba jer nije dovedeno nijedno pojačanje od onih koje je stavio na spisak – Virdžil van Dajk, Radža Naingolan, Alvaro Morata, Romelu Lukaku, Leonardo Bonuči.

Posle samo jedne sezone u kojoj je Čelsiju vratio ponos i titulu, navijače osvojio kao novi ljubimac i izbrisao senku Žozea Murinja iznad Stamford Bridža, Antonio Konte se nalazi na ivici odlaska iz Čelsija! To tvrde neki ostrvski, ali i vrlo ugledni italijanski mediji poput Skaj Sporta.

Šta se dešava u Čelsiju, još nema konkretnog objašnjenja, ali italijanski strateg je zapretio ostavkom i nalazi se na kooak od napuštanja engleksog kluba.

Konte je ljut na upravu kluba zbog nedostatka podrške u prelaznom roku. Dok mančesterski rivali dovode pojačanja, a Liverpul, Totenhem i Arsenal napreduju  ka ostavrenju svojih želja, u Čelsiju se ništa ne dešava. Konte je odavno predao listu pojačanja, ali direktori Čelsija Marina Granovskaja i Majkl Emenalo ne rade ništa da odAbramoviča dojiju zeleno svetlo za realizaciju poslova. Konteu je dosta čekanja i zapretio je odlaskom ako se nešto uskoro ne desi.

U svakom slučaju, počela je da puca na liniji Konte - uprava... Podsetimo, iz istog razloga je posle tri uzastopne titule napustio Juventus kada uprava nije želela da mu ispuni želje u prelaznom roku.

Posle osvojene titule sa Čelsijem, Konte je tražio nekolicinu pojačanja: štopera vrhunske klase poput Bonućija ili Van Dajka, vezistu tipa Najngolana ili Bakajoka, napadačaLukakua i Moratu. Italijan je tražio da mu se na vreme dovedu pojačanja kako bi ih uigrao, pogotovo što želi da proda Dijega Kostu, a šuška se i o odlasku Nemanje Matića. Međutim, Čelsi do sada nije doveo nijedno pojačanje, a neke od meta poput Van Dajkaili Morate su sve bliže prelasku u druge klubove što je razbesnelo Italijana.

Velike tenzije su nastale oko Lukakua jer Konte želi da klub što pre plati 90.000.000 Evertonu za belgijskog napadača, dok u klubu smatraju da je to previše i žele da malo otegnu stvari kako bi dobili popust. 

Čak je počelo da se nagađa i o imenu Konteovog naslednika. Spekuliše se da bi to mogao da bude Tomas Tuhel koji je nedavno napustio Dortmund i odbio ponudu Sautemptona.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar