Роналдо саопштио Пересу да напушта Реал?!

Кристијано Роналдо, најбољи играч света, жели да напусти Реал Мадрид јер је незадовољан што га шпански тужиоци терете да је утајио порез.  Аларм у Мадриду! Роналдо је љут и хоће да иде! Португалска А Бола тврди да је најбољи фудбалер света бесан због истраге о утаји пореза.

Фудбал 16.06.2017 | 21:30
Роналдо саопштио Пересу да напушта Реал?!
Роналдо се налази под истрагом због сумње да је сакрио 14,7 милиона евра на Девичанским острвима после прихода на лични имиџ, што су касније демантовали његови заступници.

Како преноси португалска 'А Бола', Португалац је одлуку о одласку из редова шампиона Шпаније и Европе саопштио председнику Реала Флорентину Пересу.

На такав потез је већ спремна неколицина клубова попут Пари Сен Жермена, Манчестер Ситија и Јунајтеда, као и из Кине, о чему се писало – да је после финала Лиге шампиона добио рекордну понуду од 180 милиона евра.

Роналдо је девет година у Мадриду, освојио је све што се може освојити, а у тек завршеној сезони водио је екипу до титуле првака Шпаније и одбране трофеја Лиге шампиона, трећег у Реалу, а четвртог у каријери.

Кристијано Роналдо је забринуо све у Реалу и озбиљно размишља о томе да напусти не само Мадрид, већ и Шпанију, пише тиражни португалски спортски дневник А Бола. А разлог за наводну љутњу, па и бес тренутно најбољег играча на свету није спортске, већ финансијске природе.

Наиме, Роналдо је љут због истраге која се води против њега због оптужбе да је утајио порез. Ради се о суми од 14.700.000 евра, а Португалци наводи да је Роналдо већ донео одлуку коју је саопштио првом човеку Реала Флорентину Перезу и да нема намеру да је промени.

Реалов ас је негирао оптужбе о утаји пореза уз образложење да је од првог дана по доласку у Мадрид пре седам година уредно испуњавао све обавезе на том плану.

Наравно, цела ова прича могла би да се тумачи и као нека врста притиска од стране играча и његовог менаџмента како би избегао даље проблеме са пореским органима, а слично је било и у Барселони када је и Лионел Меси дошао у судар са законом због пореза.

Ипак, ако има истине у ономе што пишу португалски медији, онда ће одмах и да се формира ред најбогатијих клубова који су заинтересовани за довођење Роналда. То су пре свих Пари Сен Жермен и манчестерски тандем, Сити и Јунајтед.

Али, не би требало отписати ни кинеске клубове. Притом, прошле недеље је мадридски Ас објавио информацију да ће Реал управо из Кине добити понуду за Роналда у висини од 200.000.000 евра, а играчу ће наводно следовати 120.000.000 европских новчаница по сезони.

У сваком случају, ако Роналдо заиста одлучи да напусти Реал, биће то највећа бомба, не овог прелазног рока, већ целе деценије. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар