Ronaldo saopštio Peresu da napušta Real?!

Kristijano Ronaldo, najbolji igrač sveta, želi da napusti Real Madrid jer je nezadovoljan što ga španski tužioci terete da je utajio porez.  Alarm u Madridu! Ronaldo je ljut i hoće da ide! Portugalska A Bola tvrdi da je najbolji fudbaler sveta besan zbog istrage o utaji poreza.

Fudbal 16.06.2017 | 21:30
Ronaldo saopštio Peresu da napušta Real?!
Ronaldo se nalazi pod istragom zbog sumnje da je sakrio 14,7 miliona evra na Devičanskim ostrvima posle prihoda na lični imidž, što su kasnije demantovali njegovi zastupnici.

Kako prenosi portugalska 'A Bola', Portugalac je odluku o odlasku iz redova šampiona Španije i Evrope saopštio predsedniku Reala Florentinu Peresu.

Na takav potez je već spremna nekolicina klubova poput Pari Sen Žermena, Mančester Sitija i Junajteda, kao i iz Kine, o čemu se pisalo – da je posle finala Lige šampiona dobio rekordnu ponudu od 180 miliona evra.

Ronaldo je devet godina u Madridu, osvojio je sve što se može osvojiti, a u tek završenoj sezoni vodio je ekipu do titule prvaka Španije i odbrane trofeja Lige šampiona, trećeg u Realu, a četvrtog u karijeri.

Kristijano Ronaldo je zabrinuo sve u Realu i ozbiljno razmišlja o tome da napusti ne samo Madrid, već i Španiju, piše tiražni portugalski sportski dnevnik A Bola. A razlog za navodnu ljutnju, pa i bes trenutno najboljeg igrača na svetu nije sportske, već finansijske prirode.

Naime, Ronaldo je ljut zbog istrage koja se vodi protiv njega zbog optužbe da je utajio porez. Radi se o sumi od 14.700.000 evra, a Portugalci navodi da je Ronaldo već doneo odluku koju je saopštio prvom čoveku Reala Florentinu Perezu i da nema nameru da je promeni.

Realov as je negirao optužbe o utaji poreza uz obrazloženje da je od prvog dana po dolasku u Madrid pre sedam godina uredno ispunjavao sve obaveze na tom planu.

Naravno, cela ova priča mogla bi da se tumači i kao neka vrsta pritiska od strane igrača i njegovog menadžmenta kako bi izbegao dalje probleme sa poreskim organima, a slično je bilo i u Barseloni kada je i Lionel Mesi došao u sudar sa zakonom zbog poreza.

Ipak, ako ima istine u onome što pišu portugalski mediji, onda će odmah i da se formira red najbogatijih klubova koji su zainteresovani za dovođenje Ronalda. To su pre svih Pari Sen Žermen i mančesterski tandem, Siti i Junajted.

Ali, ne bi trebalo otpisati ni kineske klubove. Pritom, prošle nedelje je madridski As objavio informaciju da će Real upravo iz Kine dobiti ponudu za Ronalda u visini od 200.000.000 evra, a igraču će navodno sledovati 120.000.000 evropskih novčanica po sezoni.

U svakom slučaju, ako Ronaldo zaista odluči da napusti Real, biće to najveća bomba, ne ovog prelaznog roka, već cele decenije. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar