Састанак кад САД буду спремне

Руски председник Владимир Путин изјавио да ће руско - амерички састанак на високом нивоу бити могућ када амерички председник и његов тим буду спремни.

Свијет 16.06.2017 | 08:57
Састанак кад САД буду спремне
"Мислим да ћемо се срести у неком тренутку, али никога не терамо на састанак", рекао је Путин у четвртој, последњој епизоди интервјуа који је дао америчком редитељу Оливеру Стоуну, преноси Тасс.

Према његовим речима, Доналд Трамп мора да обликује своје ставове по питању кључних проблема, а у сарадњи са својим партнерима.

"Он ће морати да се консултује са војном командом, безбедносним службама, Стејт дипартментом, Републиканском партијом и демократама. Сигурно ћемо дати свој одговор када администрација буде спремна за практичан рад", рекао је Путин.

Упитан о могућности да Трамп промени мишљење о Сирији и Украјини када стекне боље разумевање ситуације, Путин је оценио да је то могуће.

Говорећи о америчким председничким изборима, одржаним прошле године, Путин је казао да су они показали да гласачи чезну за озбиљним политичким променама у држави.

"Очигледно, народ САД очекује озбиљне промене. Ово се односи на безбедносне проблеме као и на питање незапослености и стварању нових послова", рекао је Путин.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар