Sastanak kad SAD budu spremne

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da će rusko - američki sastanak na visokom nivou biti moguć kada američki predsednik i njegov tim budu spremni.

Svijet 16.06.2017 | 08:57
Sastanak kad SAD budu spremne
"Mislim da ćemo se sresti u nekom trenutku, ali nikoga ne teramo na sastanak", rekao je Putin u četvrtoj, poslednjoj epizodi intervjua koji je dao američkom reditelju Oliveru Stounu, prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, Donald Tramp mora da oblikuje svoje stavove po pitanju ključnih problema, a u saradnji sa svojim partnerima.

"On će morati da se konsultuje sa vojnom komandom, bezbednosnim službama, Stejt dipartmentom, Republikanskom partijom i demokratama. Sigurno ćemo dati svoj odgovor kada administracija bude spremna za praktičan rad", rekao je Putin.

Upitan o mogućnosti da Tramp promeni mišljenje o Siriji i Ukrajini kada stekne bolje razumevanje situacije, Putin je ocenio da je to moguće.

Govoreći o američkim predsedničkim izborima, održanim prošle godine, Putin je kazao da su oni pokazali da glasači čeznu za ozbiljnim političkim promenama u državi.

"Očigledno, narod SAD očekuje ozbiljne promene. Ovo se odnosi na bezbednosne probleme kao i na pitanje nezaposlenosti i stvaranju novih poslova", rekao je Putin.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar