Петрово: Почео штрајк наставника

Наставници у Основној школи "Вук Караџић" у Петрову ступили су јутрос у штрајк, који ће трајати док не буде ријешена ситуација у вези са именовањем вршиоца дужности директора те образовне установе.

Република Српска 16.06.2017 | 07:59
Петрово: Почео штрајк наставника
Предсједник синдиката школе Вања Максимовић рекла је да је штрајк најављен, те да остају при захтјеву да о рјешавању проблема разговарају са ресорним министром Данетом Малешевићем.

"Спремни смо да чујемо нове приједлоге, али контакта није било и умјесто да тражимо ријешења за данас нам је најављена просвјетна инспекција", рекла је Максимовићева.

Већ девет дана у Основној школи "Вук Караџић" у Петрову не одвија се настава, јер родитеље неће да шаљу дјецу на наставу.

Наставници су 6. јуна упутили захтјев Министарству просвјете и културе Републике Српске за повлачење рјешења о именовању Даворина Адамовића за вршиоца дужности директора, тврдећи да није донесено у складу са Законом о основном образовању, као и акт о одбијању сагласности за именовање кандидата Школског одбора Ведране Бркић, која има сагласност и подршку овог колектива.

Министар просвјете и културе Српске Дане Малешевић раније је рекао да је вршилац дужности директора Основне школе "Вук Караџић" из Петрова именован у складу са законом.

Малешевић тврди да Школски одбор није на вријеме расписао конкурс у складу са старим законом, на основу којег је био дужан да три мјесеца прије истека мандата бившем директору школе распише конкурс и спроведе процедуру предлагања ресорном министарству новог директора.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар