Petrovo: Počeo štrajk nastavnika

Nastavnici u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Petrovu stupili su jutros u štrajk, koji će trajati dok ne bude riješena situacija u vezi sa imenovanjem vršioca dužnosti direktora te obrazovne ustanove.

Republika Srpska 16.06.2017 | 07:59
Petrovo: Počeo štrajk nastavnika
Predsjednik sindikata škole Vanja Maksimović rekla je da je štrajk najavljen, te da ostaju pri zahtjevu da o rješavanju problema razgovaraju sa resornim ministrom Danetom Maleševićem.

"Spremni smo da čujemo nove prijedloge, ali kontakta nije bilo i umjesto da tražimo riješenja za danas nam je najavljena prosvjetna inspekcija", rekla je Maksimovićeva.

Već devet dana u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Petrovu ne odvija se nastava, jer roditelje neće da šalju djecu na nastavu.

Nastavnici su 6. juna uputili zahtjev Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za povlačenje rješenja o imenovanju Davorina Adamovića za vršioca dužnosti direktora, tvrdeći da nije doneseno u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju, kao i akt o odbijanju saglasnosti za imenovanje kandidata Školskog odbora Vedrane Brkić, koja ima saglasnost i podršku ovog kolektiva.

Ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević ranije je rekao da je vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Petrova imenovan u skladu sa zakonom.

Malešević tvrdi da Školski odbor nije na vrijeme raspisao konkurs u skladu sa starim zakonom, na osnovu kojeg je bio dužan da tri mjeseca prije isteka mandata bivšem direktoru škole raspiše konkurs i sprovede proceduru predlaganja resornom ministarstvu novog direktora.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar