Све већи број жена џихадисти

Број ухапшених лица осумњичених за џихадистичке активности у Европи скоро је удвостручен у посљедње двије године, саопштила је данас европска полицијска агенција Европол, додајући да је међу џихадистима све више жена и младих људи.

Свијет 16.06.2017 | 07:50
Све већи број жена џихадисти
У годишњем извјештају о тероризму у ЕУ, Европол наводи да је прошле године ухапшено 718 лица због тероризма, док је 2014. ухапшено 395.

У извјештају се истиче и да је у операцијама џихадиста све већа и значајнија улога жена и младих људи.

"Жене џихадисти на Западу имају све важнију оперативну улогу и оне често служе као инспирација другима", наводи се у извјештају, преноси АФП.

Европол наводи да је свака четврта особа ухапшена у Британији због тероризма 2016. године жена, што је повећање од 18 одсто у односу на 2015. годину.

Скоро трећина свих ухапшених прошле године у Француској јесу млађи од 25 година. У овој земљи прошле године ухапшено је 456 лица у вези са тероризмом.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зашто

16.06.2017 06:16

Објективним одговором на постављено питање зашто расте број терориста можда би се дошло до одговора да их запад производи.У условима немоћи одбране од силне машинерије рата то се дешава.ста се могло учинити кад је НАТО бомбардовао Србију.Ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

разлози су многи

16.06.2017 09:18

Немогуцност да се запосле, неприхватање друства итд. Мислим и на странце који нису Муслимани. Гледам ове младе кркљају као и Сведјани, али док им виде црне оци могу да раде са странцима и оно сто прави Сведјани сматрају испод цасти. Они иду у криминал, а Муслоимани у дзихад. Сто прије цовјек схвати своје мјесто мање бола и разоцарења.

Name

Купус

16.06.2017 09:33

Рат Крсцана и Ислама би добро досо оним трецим.Разним Сектама сметају вјере и Морал.Фина је то ствар за њих завадис па продајес орузје и овим и оним.Уз то успут поставис своје пиуне за наредних 100 година.Паметни зиве на рацун будала то је увјек било и бице.Искуство се не преноси на потомство а свете књиге не цитају у којима је упута против овог зла.јбг није све црно има и добрих људи.

ОДГОВОРИТЕ