Sve veći broj žena džihadisti

Broj uhapšenih lica osumnjičenih za džihadističke aktivnosti u Evropi skoro je udvostručen u posljednje dvije godine, saopštila je danas evropska policijska agencija Evropol, dodajući da je među džihadistima sve više žena i mladih ljudi.

Svijet 16.06.2017 | 07:50
Sve veći broj žena džihadisti
U godišnjem izvještaju o terorizmu u EU, Evropol navodi da je prošle godine uhapšeno 718 lica zbog terorizma, dok je 2014. uhapšeno 395.

U izvještaju se ističe i da je u operacijama džihadista sve veća i značajnija uloga žena i mladih ljudi.

"Žene džihadisti na Zapadu imaju sve važniju operativnu ulogu i one često služe kao inspiracija drugima", navodi se u izvještaju, prenosi AFP.

Evropol navodi da je svaka četvrta osoba uhapšena u Britaniji zbog terorizma 2016. godine žena, što je povećanje od 18 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Skoro trećina svih uhapšenih prošle godine u Francuskoj jesu mlađi od 25 godina. U ovoj zemlji prošle godine uhapšeno je 456 lica u vezi sa terorizmom.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zašto

16.06.2017 06:16

Objektivnim odgovorom na postavljeno pitanje zašto raste broj terorista možda bi se došlo do odgovora da ih zapad proizvodi.U uslovima nemoći odbrane od silne mašinerije rata to se dešava.sta se moglo učiniti kad je NATO bombardovao Srbiju.Ništa

ODGOVORITE
Name

razlozi su mnogi

16.06.2017 09:18

Nemogucnost da se zaposle, neprihvatanje drustva itd. Mislim i na strance koji nisu Muslimani. Gledam ove mlade krkljaju kao i Svedjani, ali dok im vide crne oci mogu da rade sa strancima i ono sto pravi Svedjani smatraju ispod casti. Oni idu u kriminal, a Musloimani u dzihad. Sto prije covjek shvati svoje mjesto manje bola i razocarenja.

Name

Kupus

16.06.2017 09:33

Rat Krscana i Islama bi dobro doso onim trecim.Raznim Sektama smetaju vjere i Moral.Fina je to stvar za njih zavadis pa prodajes oruzje i ovim i onim.Uz to usput postavis svoje piune za narednih 100 godina.Pametni zive na racun budala to je uvjek bilo i bice.Iskustvo se ne prenosi na potomstvo a svete knjige ne citaju u kojima je uputa protiv ovog zla.jbg nije sve crno ima i dobrih ljudi.

ODGOVORITE