Стиже материјал за израду пасоша

Репроматеријал за производњу пасошких књижица у фази је испоруке, потврђено је јуче у Агенцији за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ, од стране добављача "Милбауер", али ова вијест тек мало је смирила оне који на пасош чекају дуже од мјесец јер не знају када ће тачно документе имати у својим рукама.

Босна и Херцеговина 16.06.2017 | 07:41
Стиже материјал за израду пасоша
Из ИДДЕЕА тврде да су већ ставили све расположиве ресурсе у функцију.

"Захтјеви за издавање путних исправа ће се рјешавати сукцесивно, и то приоритетно захтјеви који су изван законског рока. Са друге стране, сви захтјеви који буду поднесени у наредном периоду рјешаваће се у складу са Законом о путним исправама БиХ", речено је из ИДДЕЕА.

На питање на који начин грађани могу надокнадити штету коју им је проузроковало пробијање законских рокова за издавање пасоша, из ИДДЕЕА кажу да грађани имају правни основ на заштиту својих права, али ИДДЕЕА не може давати правне инструкције у вези са начинима заштите права.

"Не вјерујем ја у те рокове, многи одгађају путовања и одморе", казао је Бањалучанин Мирослав М. Слађа В. из Котор Вароша каже да је једногодишњим близанцима захтјев за пасош предала још прошли мјесец, а страхује да због тога неће отићи на море.

"Не знам кога да питам који тачно дан ћу добити пасош, јер службеници не знају", казала је она.

Подсјећамо, Адил Османовић, министар цивилних послова БиХ, прошле седмице је најавио да би од 15. јуна требало да буде отклоњен застој у издавању пасоша те да је разочаран у компанију "Милбауер" која се обавезала да у року од годину дана испоручи 550.000 пасоша за грађане БиХ.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац

16.06.2017 05:42

Несто најтразеније у овој земљи.

ОДГОВОРИТЕ