ЕП до 21 - "Орлићи": Без страха у Пољској!

Млади репрезентативци Србије рекли су да се њихова екипа никога не плаши и да први противник на Европском првенству Португал треба да мисли о њима.

Фудбал 16.06.2017 | 22:00
ЕП до 21 - "Орлићи": Без страха у Пољској!
"Слушамо како причају да су јаки Португалци, Шпанци, Немци... Имамо само проблем што се зовемо Србија, а све остало за ову генерацију не важи. Никога се не плашимо, заједно смо већ много тога прошли и знамо шта желимо и колико можемо", рекао је Гајић у Пољској.

Гајић је рекао да је Србија упозната с тим да Португал скоро три године није поражен.

"Упознати смо са статистиком Португала, али мислим да су и они упознати са нашим резултатима. Нису дуго изгубили, али то може да им представља проблем у овим новим околностима. Знамо сви да је ово до сада најјаче европско првенство и све је отворено", рекао је десни бек Бордоа.

По његовим речима, почетак такмичења је важан због психолошког фактора, али не и пресудан. Поред Португала, у групи са Србијом су још Шпанија и Македонија, а Гајић је казао да имена ривала нису важна.

"Ако желиш да будеш шампион, онда мораш да победиш и оне најбоље или највеће, само је питање када ћеш играти против тих екипа. Зато нам име ривала није важно, већ оно што ћемо ми показати на терену", казао је Гајић.

Леви бек Немања Антонов рекао је да су репрезентативци Србије добро упознали тим Португала и да зна све врлине и мане ривала.

"Поштујемо их као и све, али гледамо себе. Знамо да је сваки меч за себе, овај први има посебну тежину. Улазимо спремни и нико не треба да сумња да ћемо дати и више од 100 одсто својих могућности", рекао је Антонов.

Он је навео да је Португал добра екипа, али је изразио уверење да ће све екипе на првенству обраћати пажњу на Србију.

"Знамо да су добра екипа, али уверен сам да ће и нама све селекције поклањати велику пажњу. Фокусирани смо на оно што ми радимо, спремили смо се добро и улазимо у сваки меч са јасним циљем", додао је Немања Антонов.

Његов саиграч Александар Чаврић је оценио да је Португал најбоља екипа на турниру и да игра "прљаво".

"Много су 'прљави', а знају да играју. Шпанци су можда и квалитетнији, али нису толико намазани јер познајем Португал из омладинских дана", рекао је Чаврић.

Он је казао да екипе имају подједнаке шансе и да ће утакмица бити отворена.

"На оваквом турниру потребна је и срећа јер ћемо за седам дана да играмо три утакмице. Сви причамо о Португалу и Шпанији, а ту је и Македонија која је елиминисала једну Француску. Све је веома захтевно, али мислим да смо спремни за оно што нас очекује",казао је Чаврић.

Утакмица између Србије и Португала играће се у суботу од 18.00 у пољском граду Бидгошћ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар