EP do 21 - "Orlići": Bez straha u Poljskoj!

Mladi reprezentativci Srbije rekli su da se njihova ekipa nikoga ne plaši i da prvi protivnik na Evropskom prvenstvu Portugal treba da misli o njima.

Fudbal 16.06.2017 | 22:00
EP do 21 - "Orlići": Bez straha u Poljskoj!
"Slušamo kako pričaju da su jaki Portugalci, Španci, Nemci... Imamo samo problem što se zovemo Srbija, a sve ostalo za ovu generaciju ne važi. Nikoga se ne plašimo, zajedno smo već mnogo toga prošli i znamo šta želimo i koliko možemo", rekao je Gajić u Poljskoj.

Gajić je rekao da je Srbija upoznata s tim da Portugal skoro tri godine nije poražen.

"Upoznati smo sa statistikom Portugala, ali mislim da su i oni upoznati sa našim rezultatima. Nisu dugo izgubili, ali to može da im predstavlja problem u ovim novim okolnostima. Znamo svi da je ovo do sada najjače evropsko prvenstvo i sve je otvoreno", rekao je desni bek Bordoa.

Po njegovim rečima, početak takmičenja je važan zbog psihološkog faktora, ali ne i presudan. Pored Portugala, u grupi sa Srbijom su još Španija i Makedonija, a Gajić je kazao da imena rivala nisu važna.

"Ako želiš da budeš šampion, onda moraš da pobediš i one najbolje ili najveće, samo je pitanje kada ćeš igrati protiv tih ekipa. Zato nam ime rivala nije važno, već ono što ćemo mi pokazati na terenu", kazao je Gajić.

Levi bek Nemanja Antonov rekao je da su reprezentativci Srbije dobro upoznali tim Portugala i da zna sve vrline i mane rivala.

"Poštujemo ih kao i sve, ali gledamo sebe. Znamo da je svaki meč za sebe, ovaj prvi ima posebnu težinu. Ulazimo spremni i niko ne treba da sumnja da ćemo dati i više od 100 odsto svojih mogućnosti", rekao je Antonov.

On je naveo da je Portugal dobra ekipa, ali je izrazio uverenje da će sve ekipe na prvenstvu obraćati pažnju na Srbiju.

"Znamo da su dobra ekipa, ali uveren sam da će i nama sve selekcije poklanjati veliku pažnju. Fokusirani smo na ono što mi radimo, spremili smo se dobro i ulazimo u svaki meč sa jasnim ciljem", dodao je Nemanja Antonov.

Njegov saigrač Aleksandar Čavrić je ocenio da je Portugal najbolja ekipa na turniru i da igra "prljavo".

"Mnogo su 'prljavi', a znaju da igraju. Španci su možda i kvalitetniji, ali nisu toliko namazani jer poznajem Portugal iz omladinskih dana", rekao je Čavrić.

On je kazao da ekipe imaju podjednake šanse i da će utakmica biti otvorena.

"Na ovakvom turniru potrebna je i sreća jer ćemo za sedam dana da igramo tri utakmice. Svi pričamo o Portugalu i Španiji, a tu je i Makedonija koja je eliminisala jednu Francusku. Sve je veoma zahtevno, ali mislim da smo spremni za ono što nas očekuje",kazao je Čavrić.

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u subotu od 18.00 u poljskom gradu Bidgošć.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar