САД не сматра непријатељем

Русија не сматра САД својим непријатељем, изјавио је данас руски председник Владимир Путин, наводећи да је Москва веома заинтересована за нормализацију односа с Вашингтоном

Свијет 15.06.2017 | 16:16
САД не сматра непријатељем
Растућа русофобија у САД је узрокована појачаним унутарполитичким трвењима у тој земљи, рекао је Путин у "Директној линији с председником", пренела је агенција Тасс.

Путин је навео и да се нада конструктивној улози САД у решавању кризе на истоку Украјине.

Русија и САД би, како је казао, могле да сарађују у сфери неширења нуклеарног оружја и против сиромаштва.

О ПЕНЗИЈИ РАЗМИСЛИТИ ДОБРО И БЕЗ ЖУРБЕ

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас, одговарајући на питања грађана у оквиру традиционалне "Директне линије са председником" коју уживо преносе руски медији, да одлуку о пензионисању треба добро размотрити и донети без журбе, преноси ТАСС.

"Неопходно је код таквих одлука да се добро размотри и не жури", рекао је Путин.

ПУТИН СПРЕМАН ДА ПОНУДИ АЗИЛ ЏЕЈМСУ КОМИЈУ

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да је Москва спремна да понуди политички азил бившем директору ФБИ Џејмсу Комију, за кога је рекао да се не разликује од Едварда Сноудена.

Према Путину, Коми, који је тајно снимао разговоре са америчким председником Доналдом Трампом, више је активиста за људска права него шеф тајне службе, преноси Тасс.

"Уколико он и даље буде прогоњен у вези са тим, бићемо спремни да му понудимо политички азил, он то мора да зна", рекао је Путин у оквиру традиционалне "Директне линије" коју уживо преносе многи медији.

ПУТИН О САНКЦИЈАМА

Нове америчке санкције против Русије су доказ "унутрашње политичке борбе" у САД, изјавио је данас руски председник у годишњој "Директној линији са Владимиром Путином".

Руске агенције преносе да за Путина стигло између 1,8 и два милиона питања.

Прво питање односило се на економску кризу у Русији, а он је истакао да је економија државе изашла из рецесије.
Такође, изразио је забринутост, јер се последњих година повећао број грађана који живе испод границе сиромаштва и да је у питању 13,5 одсто људи.

Путин је истакао да је политика Вашингтона увођења санкција Москви под разним изговорима, увек био покушај да се обузда Русија, пренео је Ројтерс.

"Да није било Крима, измислили би нешто друго", нагласио је Путин.

Руски председник је навео да је Русија изгубила 50 милијарди долара, док они који су њој увели санкције - 100 милијарди долара.

Путин је рекао да би Русија укинула санкције према другим земљама, ако би оне укинуле санкције Москви.

Он је напоменуо да ће Русија, када буде одлучивала о продужењу санкција, узети у обзир став земаља које су увеле санкције Москви.

Амерички Сенат је у среду великом већином одобрио нови пакет санкција како би казнио Русију за мешање у америчке изборе 2016. године, јавио је АП.

За усвајање санкција гласало је 97 чланова Сената, а само двоје је било против.

Ова мера је повезана са усвајањем казнених мера према Ирану које такође имају снажну подршку и о којима Сенат тренутно расправља.

Посланици Сената предузели су мере против Русије у одсуству енергичне реакције председника Доналда Трампа, наводи АП.

Трамп настоји да побољша односе са Москвом и одбацује импликације да је руско хаковање мејлова Демократа имало утицаја на изборе у његову корист.

ПУТИН:НЕДАВНО САМ ДОБИО ДРУГОГ УНУКА

Руски председник Владимир Путин открио је данас, током "Директне линије са председником", детаљ из приватног живота, наводећи да је недавно постао деда по други пут.

"Мој други унук се недавно родио", рекао је Путин, пренела је агенција Тас с.

Путин је казао да не жели да му унуци "расту као принчеви".

"Желим да имају обичан живот. Ако бих рекао њихова имена одмах би били идентификовани. Молим вас да ме разумете", рекао је Путин.

Према његовим речима, деца му се баве науком и не мешају у политику, пренео је Спутњик.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Генерал

15.06.2017 16:47

Он је сјебао Западни дио Украјине. Тамо висе нико не зиви осим мало старих људи а све је ваљало је срусено! Није Русија непријатељ него си ти са својим понасањем довео до те ситуације захебаног лика а народ це ти хебат матер када одес с власти. Лако се крити иза ледја народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

артфракр

15.06.2017 17:08

Поразени генерале Украјину су сјебали исти он који су сјебали вац њихове слуге бивсу сфрј и јос гомилу земаља у свијету.

Name

Прасе

15.06.2017 19:06

Нит си ти генерал нит сам ха балерина УКРАЈНУ ЈЕ СЈБО НАТО.

Name

артфраке

15.06.2017 17:09

Цар једном ријеи цар нада за постене и мирољубиве људе зељни мира у свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСА

15.06.2017 17:46

Путин је највеци непријатељ руском народу зато сто је својом диктатуром довео руску привреду до дна.Не би буквално хљеба имали да немају природних богастава која продају да би владајуца класа зивјела у луксузу а обицан народ нема ниста.Корупција им свјета као на Балкану,демократске слободе такве да ако дигнес глас против власти,најблаза ти је казна затвор.Њему Америка не одговара,него Трамп јер су слицни,само Трампу не мозе тако пролазити зато сто су америцки закони изнад предсједника,сто у Русији није слуцај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трут

15.06.2017 19:07

Види генија јеси ли кадс био у Русији? Брате они су сила.