SAD ne smatra neprijateljem

Rusija ne smatra SAD svojim neprijateljem, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, navodeći da je Moskva veoma zainteresovana za normalizaciju odnosa s Vašingtonom

Svijet 15.06.2017 | 16:16
SAD ne smatra neprijateljem
Rastuća rusofobija u SAD je uzrokovana pojačanim unutarpolitičkim trvenjima u toj zemlji, rekao je Putin u "Direktnoj liniji s predsednikom", prenela je agencija Tass.

Putin je naveo i da se nada konstruktivnoj ulozi SAD u rešavanju krize na istoku Ukrajine.

Rusija i SAD bi, kako je kazao, mogle da sarađuju u sferi neširenja nuklearnog oružja i protiv siromaštva.

O PENZIJI RAZMISLITI DOBRO I BEZ ŽURBE

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, odgovarajući na pitanja građana u okviru tradicionalne "Direktne linije sa predsednikom" koju uživo prenose ruski mediji, da odluku o penzionisanju treba dobro razmotriti i doneti bez žurbe, prenosi TASS.

"Neophodno je kod takvih odluka da se dobro razmotri i ne žuri", rekao je Putin.

PUTIN SPREMAN DA PONUDI AZIL DžEJMSU KOMIJU

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Moskva spremna da ponudi politički azil bivšem direktoru FBI Džejmsu Komiju, za koga je rekao da se ne razlikuje od Edvarda Snoudena.

Prema Putinu, Komi, koji je tajno snimao razgovore sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, više je aktivista za ljudska prava nego šef tajne službe, prenosi Tass.

"Ukoliko on i dalje bude progonjen u vezi sa tim, bićemo spremni da mu ponudimo politički azil, on to mora da zna", rekao je Putin u okviru tradicionalne "Direktne linije" koju uživo prenose mnogi mediji.

PUTIN O SANKCIJAMA

Nove američke sankcije protiv Rusije su dokaz "unutrašnje političke borbe" u SAD, izjavio je danas ruski predsednik u godišnjoj "Direktnoj liniji sa Vladimirom Putinom".

Ruske agencije prenose da za Putina stiglo između 1,8 i dva miliona pitanja.

Prvo pitanje odnosilo se na ekonomsku krizu u Rusiji, a on je istakao da je ekonomija države izašla iz recesije.
Takođe, izrazio je zabrinutost, jer se poslednjih godina povećao broj građana koji žive ispod granice siromaštva i da je u pitanju 13,5 odsto ljudi.

Putin je istakao da je politika Vašingtona uvođenja sankcija Moskvi pod raznim izgovorima, uvek bio pokušaj da se obuzda Rusija, preneo je Rojters.

"Da nije bilo Krima, izmislili bi nešto drugo", naglasio je Putin.

Ruski predsednik je naveo da je Rusija izgubila 50 milijardi dolara, dok oni koji su njoj uveli sankcije - 100 milijardi dolara.

Putin je rekao da bi Rusija ukinula sankcije prema drugim zemljama, ako bi one ukinule sankcije Moskvi.

On je napomenuo da će Rusija, kada bude odlučivala o produženju sankcija, uzeti u obzir stav zemalja koje su uvele sankcije Moskvi.

Američki Senat je u sredu velikom većinom odobrio novi paket sankcija kako bi kaznio Rusiju za mešanje u američke izbore 2016. godine, javio je AP.

Za usvajanje sankcija glasalo je 97 članova Senata, a samo dvoje je bilo protiv.

Ova mera je povezana sa usvajanjem kaznenih mera prema Iranu koje takođe imaju snažnu podršku i o kojima Senat trenutno raspravlja.

Poslanici Senata preduzeli su mere protiv Rusije u odsustvu energične reakcije predsednika Donalda Trampa, navodi AP.

Tramp nastoji da poboljša odnose sa Moskvom i odbacuje implikacije da je rusko hakovanje mejlova Demokrata imalo uticaja na izbore u njegovu korist.

PUTIN:NEDAVNO SAM DOBIO DRUGOG UNUKA

Ruski predsednik Vladimir Putin otkrio je danas, tokom "Direktne linije sa predsednikom", detalj iz privatnog života, navodeći da je nedavno postao deda po drugi put.

"Moj drugi unuk se nedavno rodio", rekao je Putin, prenela je agencija Tas s.

Putin je kazao da ne želi da mu unuci "rastu kao prinčevi".

"Želim da imaju običan život. Ako bih rekao njihova imena odmah bi bili identifikovani. Molim vas da me razumete", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, deca mu se bave naukom i ne mešaju u politiku, preneo je Sputnjik.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

General

15.06.2017 16:47

On je sjebao Zapadni dio Ukrajine. Tamo vise niko ne zivi osim malo starih ljudi a sve je valjalo je sruseno! Nije Rusija neprijatelj nego si ti sa svojim ponasanjem doveo do te situacije zahebanog lika a narod ce ti hebat mater kada odes s vlasti. Lako se kriti iza ledja naroda!

ODGOVORITE
Name

artfrakr

15.06.2017 17:08

Porazeni generale Ukrajinu su sjebali isti on koji su sjebali vac njihove sluge bivsu sfrj i jos gomilu zemalja u svijetu.

Name

Prase

15.06.2017 19:06

Nit si ti general nit sam ha balerina UKRAJNU JE SJBO NATO.

Name

artfrake

15.06.2017 17:09

Car jednom rijei car nada za postene i miroljubive ljude zeljni mira u svijet.

ODGOVORITE
Name

OSA

15.06.2017 17:46

Putin je najveci neprijatelj ruskom narodu zato sto je svojom diktaturom doveo rusku privredu do dna.Ne bi bukvalno hljeba imali da nemaju prirodnih bogastava koja prodaju da bi vladajuca klasa zivjela u luksuzu a obican narod nema nista.Korupcija im svjeta kao na Balkanu,demokratske slobode takve da ako dignes glas protiv vlasti,najblaza ti je kazna zatvor.Njemu Amerika ne odgovara,nego Tramp jer su slicni,samo Trampu ne moze tako prolaziti zato sto su americki zakoni iznad predsjednika,sto u Rusiji nije slucaj.

ODGOVORITE
Name

Trut

15.06.2017 19:07

Vidi genija jesi li kads bio u Rusiji? Brate oni su sila.