Галатасарај спрема опасан тим!

Стижу Гомис и Беланда у пакету! Турски клуб понудио нападачу дупло више него Марсељ!

Фудбал 18.06.2017 | 09:00
Галатасарај спрема опасан тим!
Прелазни рок се озбиљно захуктава и у Турској, а сада је дошао ред да се мало радују навијачи Галатасараја, када већ нису имали прилику за то у шампионату који је освојила екипа Бешикташа. Наиме, како наводе, француски и турски медији - у европски део метрополе на Босфору слетеће Јунес Беланда и Бафетимби Гомис.

Мароканац Беланда је прошле сезоне играо на позајмици у Ници и то веома добро, а његов матични клуб, кијевски Динамо са представницима Галатасараја је договорио висину обештећења и она износи око 7.500.000 евра. Овај момак има 27 година, својевремено је био шампион Француске са Монпељеом, а потом је освојио је и два национална шампиона са кијевским Динамом. Прошле сезоне је у дресу Нице одиграо 21 утакмицу и постигао три гола, а Ница је освојила треће место и први пут у историји изборила учешће у квалификацијама за Лигу шампиона.

А други капиталац Галатасараја на старту летњег прелазног рока требало би да буде Бафетимби Гомис који је прошле сезоне играо на позајмици у Олимпику из Марсеља. И то је играо веома добро, постигао је 21 гол на 34 утакмице. Њему уговор са матичним клубом, енглеским Свонсијем, истиче 30. јуна и у Галатасарај ће доћи као слободан играч. Односно, за њега турски великан неће морати да плати никакво обештећење што је свакако олакшавајућа околност.

Француски медији наводе да је Гомис са представницима Галатасараја договорио висину плате и дужину уговора. Потписаће на две године, уз опцију продужетка сарадње за још 12 месеци, а по сезони ће зарађивати 3.200.000 евра што је малтене дупло више од онога што је Марсељ спреман да му понуди да остане на Велодрому.

Нема дилеме да ће Галатасарај, ако се ова два трансфера финализују, а требало би у наредних неколико дана, поново имати екипу која ће бити у ситуацији да врати шампионски пехар после три године у своје витрине. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар