Galatasaraj sprema opasan tim!

Stižu Gomis i Belanda u paketu! Turski klub ponudio napadaču duplo više nego Marselj!

Fudbal 18.06.2017 | 09:00
Galatasaraj sprema opasan tim!
Prelazni rok se ozbiljno zahuktava i u Turskoj, a sada je došao red da se malo raduju navijači Galatasaraja, kada već nisu imali priliku za to u šampionatu koji je osvojila ekipa Bešiktaša. Naime, kako navode, francuski i turski mediji - u evropski deo metropole na Bosforu sleteće Junes Belanda i Bafetimbi Gomis.

Marokanac Belanda je prošle sezone igrao na pozajmici u Nici i to veoma dobro, a njegov matični klub, kijevski Dinamo sa predstavnicima Galatasaraja je dogovorio visinu obeštećenja i ona iznosi oko 7.500.000 evra. Ovaj momak ima 27 godina, svojevremeno je bio šampion Francuske sa Monpeljeom, a potom je osvojio je i dva nacionalna šampiona sa kijevskim Dinamom. Prošle sezone je u dresu Nice odigrao 21 utakmicu i postigao tri gola, a Nica je osvojila treće mesto i prvi put u istoriji izborila učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

A drugi kapitalac Galatasaraja na startu letnjeg prelaznog roka trebalo bi da bude Bafetimbi Gomis koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Olimpiku iz Marselja. I to je igrao veoma dobro, postigao je 21 gol na 34 utakmice. Njemu ugovor sa matičnim klubom, engleskim Svonsijem, ističe 30. juna i u Galatasaraj će doći kao slobodan igrač. Odnosno, za njega turski velikan neće morati da plati nikakvo obeštećenje što je svakako olakšavajuća okolnost.

Francuski mediji navode da je Gomis sa predstavnicima Galatasaraja dogovorio visinu plate i dužinu ugovora. Potpisaće na dve godine, uz opciju produžetka saradnje za još 12 meseci, a po sezoni će zarađivati 3.200.000 evra što je maltene duplo više od onoga što je Marselj spreman da mu ponudi da ostane na Velodromu.

Nema dileme da će Galatasaraj, ako se ova dva transfera finalizuju, a trebalo bi u narednih nekoliko dana, ponovo imati ekipu koja će biti u situaciji da vrati šampionski pehar posle tri godine u svoje vitrine. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar