Типсаревић одличан, али без снаге за Чилића!

Јанко Типсаревић поражен је у другом колу Хертогенбоша од Марина Чилића после борбе и преокрета у три сета – 6:7(6), 6:2, 6:4.

Тенис 15.06.2017 | 15:45
Типсаревић одличан, али без снаге за Чилића!
Србин је још једном показао да је све ближи форми која га је својевремено довела међу десет најбољих играча света, али му је ипак недостајало снаге како би савладао Хрвата, који у последњих неколико месеци игра сјајно.

Први део меча, који је трајао 50 минута, донео нам је изједначењу борбу, односно само једну брејк шансу, и то за Чилића, али је Типса експресно успео да је спасе и стигне до преокрета.

Отишло се у тај-брејк, а поново је Марин био тај који је био ближи вођству. Одмах је стигао до мини-брејк,а потом и још једног, што му је донело три везане сет лопте.

Јанко је остао фокусиран, концентрисао се само да што боље врати одличне сервисе Чилића, а управо то стрпљење донело му је повратак, преокрет и вођство у сетовима.

Наставило се у истом ритму, али је онда седми играч света искористио први Типсин осетнији пад и у два везана гема направио исто толико гемова за улазак у одлучујући сет (6:2).

Иако је сигурним сервисима започео последњи период меча, било је евидентно да Јанко, кога је пред Ролан Гарос мучила и упала плућа, нема снаге, али, с друге стране, ни решења за сервисе ривала.

Пошто је без изгубљеног поена узвратио за 1:1, Чилић узима и наредна четири поена у низу за нови брејк, који се на крају испоставио и као кључан за славље.

Колико је Марин добро сервирао најбоље сведочи податак да наш играч није имао нити једну шансу да му одузме сервис, док је освојио и импозантних 74 одсто поена на први сервис.

Ривал у борби за полуфинале биће му бољи из дуела између Канађанина Васека Поспишила и Александера Долгополова из Украјине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар