"Излазим из клуба, а Роналду три дјевојке у крилу"!

Када није освајао Копа Америку или обарао рекорде, Роналдо је уживао у ноћним клубовима Ла Паза, сећа се новинар Џек Керол који је пратио Бразил пре 20 година.

Фудбал 19.06.2017 | 17:00
"Излазим из клуба, а Роналду три дјевојке у крилу"!
"Оргинални" Роналдо је још 1997. имао проблема са физичком спремом, али је и на терену и у ноћном клубу био "Ил Феномено".

Керол је на почетку новинарске каријере отишао у Боливију да прати Копа Америку и Бразил у коме су играли Роналдо, Ромарио, Роберто Карлос, Марио Загало и остали асови. Бразилци су у том тренутку били шампиони света, Роналдо је харао у Холандији, а потом у првој сезони за Барселону на 49 утакмица дао 47 голова.

Пажња коју је привлачио била је велика, а после утакмица је деловао као да је под стресом. Међутим, осим на терену, Керол је Роналда виђао и на другим местима у Ла Пазу, престоници Боливије.

"Тако сам једном у два ујутру завршио у старом боливијском клубу, усред недођије питајући се како ћу да се вратим у хоте. Питао сам се и како ми се зове хотел", присећа се Керол.

"Полако сам почео да схватам да седим поред Роналда, Денилсона и Флавија Консеисаа. Поново сам при изласку из бара видео Роналда и избројао најмање три девојке у његовом крилу. Одједном није изгледао као да је под стресом. Волео бих да кажем да је то изолован случај, али није. Пропустио сам само једну утакмицу Бразила и исти образац се понављао. Бразилски тим се појављивао у клубу а Роналдо би био окружен боливијским лепотицама 'свих облика и величина'. Дечко је био неумољив", пише Керол.

Ништа од тога се није одразило на његове игре на терену. Бразил је прохујао групом, а једини прави отпор је пружио Мексико који је после преокрета побеђен са 3:2. Бразил је у финалу играо против Боливије. Роналдо је дао гол, а Бразил је освојио прву титулу на америчком континенту после 1989. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар