"Izlazim iz kluba, a Ronaldu tri djevojke u krilu"!

Kada nije osvajao Kopa Ameriku ili obarao rekorde, Ronaldo je uživao u noćnim klubovima La Paza, seća se novinar Džek Kerol koji je pratio Brazil pre 20 godina.

Fudbal 19.06.2017 | 17:00
"Izlazim iz kluba, a Ronaldu tri djevojke u krilu"!
"Orginalni" Ronaldo je još 1997. imao problema sa fizičkom spremom, ali je i na terenu i u noćnom klubu bio "Il Fenomeno".

Kerol je na početku novinarske karijere otišao u Boliviju da prati Kopa Ameriku i Brazil u kome su igrali Ronaldo, Romario, Roberto Karlos, Mario Zagalo i ostali asovi. Brazilci su u tom trenutku bili šampioni sveta, Ronaldo je harao u Holandiji, a potom u prvoj sezoni za Barselonu na 49 utakmica dao 47 golova.

Pažnja koju je privlačio bila je velika, a posle utakmica je delovao kao da je pod stresom. Međutim, osim na terenu, Kerol je Ronalda viđao i na drugim mestima u La Pazu, prestonici Bolivije.

"Tako sam jednom u dva ujutru završio u starom bolivijskom klubu, usred nedođije pitajući se kako ću da se vratim u hote. Pitao sam se i kako mi se zove hotel", priseća se Kerol.

"Polako sam počeo da shvatam da sedim pored Ronalda, Denilsona i Flavija Konseisaa. Ponovo sam pri izlasku iz bara video Ronalda i izbrojao najmanje tri devojke u njegovom krilu. Odjednom nije izgledao kao da je pod stresom. Voleo bih da kažem da je to izolovan slučaj, ali nije. Propustio sam samo jednu utakmicu Brazila i isti obrazac se ponavljao. Brazilski tim se pojavljivao u klubu a Ronaldo bi bio okružen bolivijskim lepoticama 'svih oblika i veličina'. Dečko je bio neumoljiv", piše Kerol.

Ništa od toga se nije odrazilo na njegove igre na terenu. Brazil je prohujao grupom, a jedini pravi otpor je pružio Meksiko koji je posle preokreta pobeđen sa 3:2. Brazil je u finalu igrao protiv Bolivije. Ronaldo je dao gol, a Brazil je osvojio prvu titulu na američkom kontinentu posle 1989. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar