ЕП: Реми у "Чаиру", близу је Хрватска!

Ненадић промашио за победу,бод у Минску води на ЕП! Рукометаши Србије у последњем колу квалификационе Групе 2 за одлазак на ЕП одиграли су нерешен меч против Пољске - 34:34.  Србија водила, губила, али на крају ремизирала против ослабљених Пољака 34:34 (19:19). Европско првенство је веома близу, чека се меч Белоруса и Румуна након кога бисмо већ могли да обезбедимо пласман на континентални шампионат.

Остали спортови 14.06.2017 | 23:20
ЕП: Реми у "Чаиру", близу је Хрватска!
Рукометашице су обезбедиле пласман на Светско првенство у Италији, а на учешће рукометаша на Европском првенству у Хрватској ћемо још мало причекати, али је веома близу!

"Орлови" су у "Чаиру" победом против репрезентације Пољске могли да потврде учешће на ЕП, али су на крају јурили резултат и забележили реми који нас и даље оставље у "пол" позицији као првопласирану екипу наше групе.

Све би могло да буде решено након сутрашњег дуела Белорусије и Румуније, где нам највише одговара реми, док нам у сваком случају остаје дуел у Минску за прво место.

СРБИЈА - ПОЉСКА 34:34 (19:19)

Србија је дуго јурила предност Пољака који су одлично играли након нашег почетног вођства, а након корака Павела Генде у контри, којим је његова репрезентација могла да поведе 35:33, погодили смо стативу, да бисмо тек из шестог покушаја за изједначење то и успели преко Добривоја Марковића!

На уласку у последњи минут било је 34:34...

Цупара је одбранио потом Чраповском, али покушаји Ненадића и Зеленовића нису били довољни за тријумф, па је одлична нишка публика видела реми.

У овом мечу је дефинитивно заказала одбрана, што је констатовао и Растко Стојковић, а много голова примили смо и из контри након ноншалантних потеза у нападу.

'Орловима' је била потребна победа против Пољака за одлазак на Европско првенство, али нису успели да искористе велику шансу.

Иако су боље отворили меч, гости су успели да им се резултатски приближе,а потом и бољом игром и да поведу. Највећу предност стекли су три минута пре краја првог полувремена, да би после тајм-аута Јовице Цветковића 'Орлови' успели да изједначе и са тим резултатом се отишло на одмор - 19:19.

У другом полувремену виђена је велика борба, у којој често долазило до прекида како би терен био очишћен. Изабраници Јовице Цветковића су јурили резултат и покушавали да се резултатски приближе, али нису успели да преваре на голу сјајног голмана Пољске репрезентације.

Ипак, 'Орлови' су на три минута пре краја да од -3 дошли до гола заостатка и најавили драматичнију завршницу.

После доста неискоришћених прилика, коначно су успели да изједначе, а у последњем нападу промашили су гол за победу.

Најбољи играч Петар Ненадић попустио је прилику да одведе директно репрезентацију на Европско првенство, али је и реми повољан резултат.

Србија је и даље прва на табели Групе два са седам бодова, једним више од Белорусије, а два од Румуније, које ће се у четвртак међусобно састати.

Пољска има три бода, али је без шансе да се пласира на континентални шампионат.

Српски рукометаши ће последњу утакмицу у квалификацијама играти у недељу у гостима против Белорусије.

Најефикаснији код 'Орлова' био је Петра Ненадић који је постигао девет, а пратили су га Растко Стојковић и Добривоје Марковић са по пет голова, док су најефикаснији у гостујућој екипи били Рафал Прибилски и Пјотр Чрапковски са по 8 погодака.

Прва меч лопта је пропуштена. Србија је одложила пласман на Првенство Европе у Хрватској, наредне године, пошто је у мечу претпоследњег кола квалификационе Групе 2 играла „само“ нерешено са фењерашом Пољском и тако пропустила да заврши сјајан посао започет повратком Јовице Цветковића на селекторску функцију.

Орлови су у нишком Чаиру ремизирали са лидером групе (34:34), али сад морају да чекају резултат сутрашењег меча Румунија - Белорусија, а онда се спреме за, по свему судећи, пресудно гостовање, у Минску (18. јуна).

„Разочаран сам овим резултатом. Не зато што смо лоше играли, него што је трабало да победимо. А нисмо, јер су се Пољаци увек враћали, кад год бисмо им се приближили. Опет, и даље смо први у групи, мада верујем да ћемо и са овим бодом отићи на ЕП“, рекао је Растко Стојковић.

Његов оптимизам утемељен је на чињеници да је наш тим лидер групе и да расплет може да уследи већ сутра, уколико у другом мечу петог кола, Белорусима савлада Румунију у гостима. У том случају би меч са Белорусима у недељу био без такмичарског значаја, обе репрезентације имале би визиране пасоше за завршни турнир.

А чак и да Белоруси изгубе сутра и добију нас у недељу, а Румунија туче Пољаке, остаје нада да бисмо као најбоља трећепласирана селекција могли у Хрватску.

У сваком случају добре су нам шансе. 

Квалификације за Европско првенство у Хрватској, Група 2:

1. Србија 7
2. Белорусија 5
3. Румунија 4
4. Пољска 2

Последње коло (недеља): Пољска - Румунија, Белорусија - Србија.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар