Рибера и Шуман сложни - БИХ мора на ЕП!

Селектор Шпаније хвалио бх. тим, Шуман свјестан да “змајеви” морају добити Аустрију у гостима да би отишли на Европско првенство.

Остали спортови 15.06.2017 | 09:15
Рибера и Шуман сложни - БИХ мора на ЕП!
Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине поражена је у петом колу квалификација за Европско првенство од селекције Шпаније 19:25.

Змајеви наредни квалификациони меч играју против Аустрије у Бечу гдје им је потребна побједа ако желе изборити другу позицију у групи.

Тренер гостујућег састава Ђорди Рибера је рекао да је сретан због два освојена бода.

“Било је веома тешко у првом дијелу када смо играли добро, али је голман БиХ био веома добар. У наставку смо изгубили неколико лопти, БиХ се примакла, па смо у посљедњих десет минута ријешили утакмицу. БиХ је добра репрезентација и надам се да ће у мечу с Аустријом остварити пласман на ЕУРО”, рекао је Рибера.

''Ово је била моја прва утакмица за наш национални тим, захвалан сам селектору што ми је дао прилику. Сада смо фокусирани на утакмицу с Финском сљедеће суботе”, рекао је Колома Маркез који је, баш као и његов селектор, имао само ријечи хвале за наше играче.

Селектор репрезентације Босне и Херцеговине Билал Шуман честитао је гостима на побједи.

“Ово за нас значи да у Бечу морамо славити ако хоћемо на ЕУРО. Мислим да смо данас побиједили сами себе, са свим грешкама које је селекција Шпаније кажњавала. Имали смо превише техничких грешака и фалило нам је ширине и шутева са крила. Наши голмани су били одлични, имали смо великих проблема на почетку утакмице са одбраном, али у другом дијелу смо промашили два пенала и два зицера гдје смо се могли приближити репрезентацији Шпаније”, рекао је Билал Шуман и додао да је Шпанија озбиљна екипа која на прави начин зна казнити грешке противника.

“Остало нам је да погледамо како је ово данас изгледало и окрећемо се према репрезентацији Аустрије. Ако желимо у Хрватску, морамо ићи на побједу. Свјесни смо тога и надам се да ћемо успјети на тежи начин осигурати пласман на Европско првенство'', рекао је Шуман.

Голман нашег државног тима Бењамин Бурић доживио је повреду током утакмице.

“Знамо да је повреда мишића, али које је озбиљности не знамо”, истакао је Шуман.

Бурића је на голу достојанствено замијенио Небојша Граховац који је истакао да је “црвена фурија” за класу боља екипа од Босне и Херцеговине.

“Покушавамо радити да се приближимо том нивоу. Казнили су све наше грешке. Остаје нам да анализирамо утакмицу и видимо гдје смо гријешили и шта можемо поправити. Све зависи од нас и надам се да ће бити доста наше публике и да ће нас подржати. Аустрија је ту негдје са нама, остало је још 60 минута и надам се да ћемо сљедеће године играти у Хрватској'', рекао је Граховац.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар