Дочекасмо и то: Евертон черупа миланске гиганте!

Чак шесторица играча Милана и Интера на мети Карамела!

Фудбал 17.06.2017 | 18:00
Дочекасмо и то: Евертон черупа миланске гиганте!
До пре неколико година на Гудисону вероватно не би смели ни да помисле на довођење играча из таквих гиганата, али ток новца у модерном фудбалу променио је ситуацију из корена, па директор Евертона Стив Волш ових дана борави у Италији скаутирајући играче - Милана и Интера?!

Чак шесторицу њих.  Кад је Милан у питању, Волш преговара о Карлосу Баки, М’Бајеу Нијангу и Ђанлуку Лападули. Кад је реч о Интеру тема су Евер Банега, Марцело Брозовић и Жејсон Муриљо.

А о чему је заиста реч? Ниједан од поменуте шесторице није у плановима нових, кинеских газди миланских великана. Али сваки од њих могао би да помогне клубовима да у клупску касу убаце који динар како би прошли Уефине контроле.

Само примера ради, Неразури имају рок до 30. јуна да зараде 30.000.000 евра како би очистили књиге пред Уефин мониторинг. Па иако се у Интеру надају да би сав тај новац могли да унесу само на основу Брозовићеве продаје Евертон ће покушати да искористи финансијски лошу ситуацију Италијана и цену спусти на 20.000.000.

Интер, па и Милан, просто немају великог простора за маневар. Те паре могу да зараде само у пословима са премијерлигашима. А то опет њима даје могућност да тврде пазар. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар