Dočekasmo i to: Everton čerupa milanske gigante!

Čak šestorica igrača Milana i Intera na meti Karamela!

Fudbal 17.06.2017 | 18:00
Dočekasmo i to: Everton čerupa milanske gigante!
Do pre nekoliko godina na Gudisonu verovatno ne bi smeli ni da pomisle na dovođenje igrača iz takvih giganata, ali tok novca u modernom fudbalu promenio je situaciju iz korena, pa direktor Evertona Stiv Volš ovih dana boravi u Italiji skautirajući igrače - Milana i Intera?!

Čak šestoricu njih.  Kad je Milan u pitanju, Volš pregovara o Karlosu Baki, M’Bajeu Nijangu i Đanluku Lapaduli. Kad je reč o Interu tema su Ever Banega, Marcelo Brozović i Žejson Muriljo.

A o čemu je zaista reč? Nijedan od pomenute šestorice nije u planovima novih, kineskih gazdi milanskih velikana. Ali svaki od njih mogao bi da pomogne klubovima da u klupsku kasu ubace koji dinar kako bi prošli Uefine kontrole.

Samo primera radi, Nerazuri imaju rok do 30. juna da zarade 30.000.000 evra kako bi očistili knjige pred Uefin monitoring. Pa iako se u Interu nadaju da bi sav taj novac mogli da unesu samo na osnovu Brozovićeve prodaje Everton će pokušati da iskoristi finansijski lošu situaciju Italijana i cenu spusti na 20.000.000.

Inter, pa i Milan, prosto nemaju velikog prostora za manevar. Te pare mogu da zarade samo u poslovima sa premijerligašima. A to opet njima daje mogućnost da tvrde pazar. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar