Званично: Толисо за 40 милона евра у Бајерну!

Француски фудбалер Корентин Толисо потписао је петогодишњи уговор са Бајерном, саопштио је немачки клуб.  Фотка с дресом: Толисо је Бајернов! Корентин Толисо је најскупљи играч у историји Бајерна! Лион објавио и висину обештећења.

Фудбал 14.06.2017 | 19:00
Званично: Толисо за 40 милона евра у Бајерну!
Двадесетдвогодишњи везиста стигао је из Лиона, где је одиграо је 160 мечева и постигао 29 голова.

'Лавови' су приватили понуду из Минхена вредну преко 40 милиона евра за Толиса који је био жеља многих великих клубова.

Тражили су га Манчестер Сити, Челси, Тотенхем и Јувентус, али су на крају Баварци били најконретнији.

Сада и званично: Корентин Толисо је ново, четврто појачање Бајерна за нову сезону. После Хофенхајмовог тандема Себастијен Руди/Никлас Зуле, те Вердеровог Сержа Гнабрија, Баварци су упецали и капиталца, пошто би доскорашњи везиста лионског Олимпика врло лако могао да постане најскупље појачање у историји гиганта из Минхена.

Само је било нејасно колико ће Бајерн заиста и платити за 22-годишњег фудбалера, пошто су се информације најпоузданијих извора поприлично разликовале. БеИН Спортс тако је писао о обештећењу од 35.000.000 евра, Радио Монте Карло је ишао на 37.000.000, Билд на чак 40.000.000, док се Кикер враћао на 35.000.000, али је помињао и потенцијалних 15.000.000 у бонусима.

Мистерију је на крају разјаснио Олимпик саопштивши да је трансфер вредан 41.500.000 евра, док би клуб у премијама могао да заради још 6.000.000. И без тога Толисо би био најскупљи играч у историји Бајерна пошто је претходни рекорд држао Хави Мартинез, који је Атлетику из Билбаа плаћен 40.000.000 евра-

Толисо је потписао уговор на пет година, па ће сада Карло Анчелоти има везни ред пред којим ће дрхтати ривали. Јер поред Толисоа, централног везног у Минхену могу да играју иТијаго Алкантара, Артуро Видал, Давид Алаба, Хави Мартинез, Ренато Санчес и Џошуа Кимих. Додуше, овај последњи би, мимо његове воље, требало понајвише да игра десног бека уместо пензионисаног Филипа Лама, док Анчелоти Мартинеза види као штопера.

Медији су раније писали да би баш због пренатрпаног састава Ренато Санчес могао да напусти Алијанц Арену.

Иначе, Толисо је био и на Јувентусовој мети, али је Бајерн очигледно био конкретнији.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар