Zvanično: Toliso za 40 milona evra u Bajernu!

Francuski fudbaler Korentin Toliso potpisao je petogodišnji ugovor sa Bajernom, saopštio je nemački klub.  Fotka s dresom: Toliso je Bajernov! Korentin Toliso je najskuplji igrač u istoriji Bajerna! Lion objavio i visinu obeštećenja.

Fudbal 14.06.2017 | 19:00
Zvanično: Toliso za 40 milona evra u Bajernu!
Dvadesetdvogodišnji vezista stigao je iz Liona, gde je odigrao je 160 mečeva i postigao 29 golova.

'Lavovi' su privatili ponudu iz Minhena vrednu preko 40 miliona evra za Tolisa koji je bio želja mnogih velikih klubova.

Tražili su ga Mančester Siti, Čelsi, Totenhem i Juventus, ali su na kraju Bavarci bili najkonretniji.

Sada i zvanično: Korentin Toliso je novo, četvrto pojačanje Bajerna za novu sezonu. Posle Hofenhajmovog tandema Sebastijen Rudi/Niklas Zule, te Verderovog Serža Gnabrija, Bavarci su upecali i kapitalca, pošto bi doskorašnji vezista lionskog Olimpika vrlo lako mogao da postane najskuplje pojačanje u istoriji giganta iz Minhena.

Samo je bilo nejasno koliko će Bajern zaista i platiti za 22-godišnjeg fudbalera, pošto su se informacije najpouzdanijih izvora poprilično razlikovale. BeIN Sports tako je pisao o obeštećenju od 35.000.000 evra, Radio Monte Karlo je išao na 37.000.000, Bild na čak 40.000.000, dok se Kiker vraćao na 35.000.000, ali je pominjao i potencijalnih 15.000.000 u bonusima.

Misteriju je na kraju razjasnio Olimpik saopštivši da je transfer vredan 41.500.000 evra, dok bi klub u premijama mogao da zaradi još 6.000.000. I bez toga Toliso bi bio najskuplji igrač u istoriji Bajerna pošto je prethodni rekord držao Havi Martinez, koji je Atletiku iz Bilbaa plaćen 40.000.000 evra-

Toliso je potpisao ugovor na pet godina, pa će sada Karlo Ančeloti ima vezni red pred kojim će drhtati rivali. Jer pored Tolisoa, centralnog veznog u Minhenu mogu da igraju iTijago Alkantara, Arturo Vidal, David Alaba, Havi Martinez, Renato Sančes i Džošua Kimih. Doduše, ovaj poslednji bi, mimo njegove volje, trebalo ponajviše da igra desnog beka umesto penzionisanog Filipa Lama, dok Ančeloti Martineza vidi kao štopera.

Mediji su ranije pisali da bi baš zbog prenatrpanog sastava Renato Sančes mogao da napusti Alijanc Arenu.

Inače, Toliso je bio i na Juventusovoj meti, ali je Bajern očigledno bio konkretniji.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar