Реал: Роналдо ће доказати да је невин!

Реал Мадрид изразио је апсолутно уверење да је Кристијано Роналдо невин у вези са општужбама да је утајио порез у Шпанији.

Фудбал 17.06.2017 | 08:00
Реал: Роналдо ће доказати да је невин!
Државно тужилаштво терети Португалца да је преко "офшор" компаније на Девичанским острвима утајио порез на 15 милиона евра које је приходовао од продаје права на свој лик.

Уколико се докаже да је крив, Роналду прети максимална казна од 20 месеци затвора, али би као у случају Лионела Месија, за кога је доказано да је утајио порез, казну служио са слободе, јер према шпанском закону уколико је први прекршај и казна мања од две године, осумњичени не иде у затвор.

"Имамо пуно поверење у Кристијана Роналда, сигурно смо да је деловао у складу са законом и финансијским обавезама. Откако је дошао у Реал 2009. Роналдо је увек показивао пуну вољу у испуњавању својих пореских обавеза. Реал је убеђен да ће наш играч доказати своју невиност у овом процесу. Надамо се да ће правда бити постигнута што брже је могуће", наводи се у саопштењу "краљевског" клуба.

Оптужбе да је утајио порез у периоду од 2011. до 2014. године.

"Јавни тужиоц схвата да Роналдо учествује у "офшор" структурама, као и остали фудбалери, када већину прихода добија играч, без било ког другог. Остатак прихода је пријављен у Шпанији у складу са условима. Не постоји структура за избегавање пореза. Поменута компанија је у Роналдовом власништву од 2004. године, још док је играо за Манчестер Јунајтед", поручили су из компаније Гестифуте која заступа Роналда и чији је власник познати менаџер Жорж Мендеш.

Проблеме са утајом пореза имају још Нејмар да Силва, Алексис Санчес и други фудбалери који су играли или играју у Шпанији.

Пре неколико дана су медији навели да је међу осумњиченима и Предраг Мијатовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар