Real: Ronaldo će dokazati da je nevin!

Real Madrid izrazio je apsolutno uverenje da je Kristijano Ronaldo nevin u vezi sa opštužbama da je utajio porez u Španiji.

Fudbal 17.06.2017 | 08:00
Real: Ronaldo će dokazati da je nevin!
Državno tužilaštvo tereti Portugalca da je preko "ofšor" kompanije na Devičanskim ostrvima utajio porez na 15 miliona evra koje je prihodovao od prodaje prava na svoj lik.

Ukoliko se dokaže da je kriv, Ronaldu preti maksimalna kazna od 20 meseci zatvora, ali bi kao u slučaju Lionela Mesija, za koga je dokazano da je utajio porez, kaznu služio sa slobode, jer prema španskom zakonu ukoliko je prvi prekršaj i kazna manja od dve godine, osumnjičeni ne ide u zatvor.

"Imamo puno poverenje u Kristijana Ronalda, sigurno smo da je delovao u skladu sa zakonom i finansijskim obavezama. Otkako je došao u Real 2009. Ronaldo je uvek pokazivao punu volju u ispunjavanju svojih poreskih obaveza. Real je ubeđen da će naš igrač dokazati svoju nevinost u ovom procesu. Nadamo se da će pravda biti postignuta što brže je moguće", navodi se u saopštenju "kraljevskog" kluba.

Optužbe da je utajio porez u periodu od 2011. do 2014. godine.

"Javni tužioc shvata da Ronaldo učestvuje u "ofšor" strukturama, kao i ostali fudbaleri, kada većinu prihoda dobija igrač, bez bilo kog drugog. Ostatak prihoda je prijavljen u Španiji u skladu sa uslovima. Ne postoji struktura za izbegavanje poreza. Pomenuta kompanija je u Ronaldovom vlasništvu od 2004. godine, još dok je igrao za Mančester Junajted", poručili su iz kompanije Gestifute koja zastupa Ronalda i čiji je vlasnik poznati menadžer Žorž Mendeš.

Probleme sa utajom poreza imaju još Nejmar da Silva, Aleksis Sančes i drugi fudbaleri koji su igrali ili igraju u Španiji.

Pre nekoliko dana su mediji naveli da je među osumnjičenima i Predrag Mijatović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar