Овсене пахуљице за добро варење

Овсене пахуљице су прави природни тоник за нерве, крвне судове и срце.

Здравље 14.06.2017 | 13:10
Овсене пахуљице за добро варење
Овас и овсене пахуљице су прави природни тоник за нерве, крвне судове и срце, тврде стручњаци за народну медицину. Доказано је да ове изузетно благотворне намирнице смањују ниво холестерола у крви, стабилизују крвни притисак, поспешују варење, отклањају затвор и грчеве. Добре су за здравље коже и против хемороида, а поседују одређено лаксативно и умирујуће дејство.

По речима нутрициониста, у свакодневном јеловнику требало би да се нађу и производи од овсених пахуљица у облику крекера. Богати лецитином, натријумом, калијумом, цинком, манганом, калцијумом, бакром, као и биотином и нијацином, крекери од овса су идеална храна за доручак, најбоље у комбинацији са јогуртом, киселим млеком или младим сиром. За вечеру се препоручују уз чашу црног вина или пива и паштету од рибе.

А онима који пате од несанице стручњаци за народну медицину саветују да попију овсени чај који се справља на следећи начин: у 500 мл хладне воде додајте 2 кашике опраног овса и кувајте од 10 до 15 минута. Потом оставите да одстоји од 5 до 10 минута, процедите и пијте пре спавања.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар