Кими је у ребусу - далеко је титула за Скудерију!

“Чека нас неизвесна борба са Мерцедесом све до краја шампионата”, оцена је Кимија Рајконена.

Остали спортови 16.06.2017 | 19:30
Кими је у ребусу - далеко је титула за Скудерију!
Када се после серије одличних резулата измакну подијуми, онда је то разлог за узбуну. Паничио је Мерцедес, сада то чини Ферари, тачније Кими Рајконен који сасвим јасно указује да су возачка и конструкторска титула још увек неизвесне.

“Видели смо много успона и падова током ове сезоне. Ово је дуга година и биће тешка борба до самог краја. Сваки тим има сопствене проблеме. Сви желимо да извучемо максимум из болида и да стално унапређујемо болид”, каже Кими Рајконен после свођења рачуна са ВН Канаде.

Важан детаљ, заправо чињенице са протекле трке кажу да је Себастијана Фетела од места на подијуму делио само један круг, а да је Рајконен имао проблема са кочионим системом “СФ 70 Х” болида. Возач Скудерија Ферарија због свега тога прогнозира јако тешку и неизвесну борбу између италијанског тима и Дајмлера све до краја шампионата.

“Требало би да буде неизвесно. Људи можда сумњају у нас због неких ствари које су се дешавале у прошлости. Ове године смо показали да смо у много бољој позицији. Наставићемо да унапређујемо болид и покушећмо да будемо испред својих ривала. Потребно је да искористимо пуни потенцијал болида”, изјавио је Кими Рајконен на основу чије изјаве се намеће јасан и недвосмислен закључак. Љубитељи Формуле1 коначно су добили шампионат какав заслужују. Узбуђење се вратило на стазу где му је и место.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар