Kimi je u rebusu - daleko je titula za Skuderiju!

“Čeka nas neizvesna borba sa Mercedesom sve do kraja šampionata”, ocena je Kimija Rajkonena.

Ostali sportovi 16.06.2017 | 19:30
Kimi je u rebusu - daleko je titula za Skuderiju!
Kada se posle serije odličnih rezulata izmaknu podijumi, onda je to razlog za uzbunu. Paničio je Mercedes, sada to čini Ferari, tačnije Kimi Rajkonen koji sasvim jasno ukazuje da su vozačka i konstruktorska titula još uvek neizvesne.

“Videli smo mnogo uspona i padova tokom ove sezone. Ovo je duga godina i biće teška borba do samog kraja. Svaki tim ima sopstvene probleme. Svi želimo da izvučemo maksimum iz bolida i da stalno unapređujemo bolid”, kaže Kimi Rajkonen posle svođenja računa sa VN Kanade.

Važan detalj, zapravo činjenice sa protekle trke kažu da je Sebastijana Fetela od mesta na podijumu delio samo jedan krug, a da je Rajkonen imao problema sa kočionim sistemom “SF 70 H” bolida. Vozač Skuderija Ferarija zbog svega toga prognozira jako tešku i neizvesnu borbu između italijanskog tima i Dajmlera sve do kraja šampionata.

“Trebalo bi da bude neizvesno. Ljudi možda sumnjaju u nas zbog nekih stvari koje su se dešavale u prošlosti. Ove godine smo pokazali da smo u mnogo boljoj poziciji. Nastavićemo da unapređujemo bolid i pokušećmo da budemo ispred svojih rivala. Potrebno je da iskoristimo puni potencijal bolida”, izjavio je Kimi Rajkonen na osnovu čije izjave se nameće jasan i nedvosmislen zaključak. Ljubitelji Formule1 konačno su dobili šampionat kakav zaslužuju. Uzbuđenje se vratilo na stazu gde mu je i mesto.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar