"Празноверје Надала ми иде на живце, Ноле мој играч"!

Никола Пилић не крије да није велики симпатизер шпанског тенисера, али после десете освојене титуле на Ролан Гаросу и он му је скинуо капу.

Тенис 16.06.2017 | 16:30
"Празноверје Надала ми иде на живце, Ноле мој играч"!
Бивши саветник селектора Дејвис куп репрезентације Србије прокоментарисао је збивања на Ролан Гаросу и чему можемо да се надамо у наставку сезоне.

„Надал недвосмислено улази у историју као најбољи играч земљаних терена свих времена. Десет пута је освојио Ролан Гарос, по десет пута Монте Карло и Барселону, седам пута Рим, пет пута Мадрид... То ће било ко јако тешко да надмаши, заправо то је немогуће. На Ролан Гаросу је цео турнир одиграо на фантастичном нивоу, а финале са Вавринком је била посебна прича. Рафа је одиграо с инспирацијом, пун самопоуздања. Такав играч тешко да ће још једном да се роди. Некима можда иде на живце то његово празноверје и тај ритуал додиривања пре поена, али без обзира на то Надал је доказао да је играч којег је тешко победити. Посебно у његовој кући у Ролан Гаросу. То би од данашњих играча могао само Новак Ђоковић у најбољој форми – рекао је Пилић за “Вечерњи лист”.

Он је затим појаснио своје мишлејње о Надалу.

“Нисам неки велики Надалов симпатизер, али комплименти за његову игру, заслужио је десети трофеј. Немам ништа против Надала, дивим му се као и сви други. Он је, иначе, као спортиста врло коректан, поштује сваког противника. Све је у реду, али мој играч је Ђоковић. Од којега очекујем да се након кратке кризе поновно врати на врх.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар