"Praznoverje Nadala mi ide na živce, Nole moj igrač"!

Nikola Pilić ne krije da nije veliki simpatizer španskog tenisera, ali posle desete osvojene titule na Rolan Garosu i on mu je skinuo kapu.

Tenis 16.06.2017 | 16:30
"Praznoverje Nadala mi ide na živce, Nole moj igrač"!
Bivši savetnik selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije prokomentarisao je zbivanja na Rolan Garosu i čemu možemo da se nadamo u nastavku sezone.

„Nadal nedvosmisleno ulazi u istoriju kao najbolji igrač zemljanih terena svih vremena. Deset puta je osvojio Rolan Garos, po deset puta Monte Karlo i Barselonu, sedam puta Rim, pet puta Madrid... To će bilo ko jako teško da nadmaši, zapravo to je nemoguće. Na Rolan Garosu je ceo turnir odigrao na fantastičnom nivou, a finale sa Vavrinkom je bila posebna priča. Rafa je odigrao s inspiracijom, pun samopouzdanja. Takav igrač teško da će još jednom da se rodi. Nekima možda ide na živce to njegovo praznoverje i taj ritual dodirivanja pre poena, ali bez obzira na to Nadal je dokazao da je igrač kojeg je teško pobediti. Posebno u njegovoj kući u Rolan Garosu. To bi od današnjih igrača mogao samo Novak Đoković u najboljoj formi – rekao je Pilić za “Večernji list”.

On je zatim pojasnio svoje mišlejnje o Nadalu.

“Nisam neki veliki Nadalov simpatizer, ali komplimenti za njegovu igru, zaslužio je deseti trofej. Nemam ništa protiv Nadala, divim mu se kao i svi drugi. On je, inače, kao sportista vrlo korektan, poštuje svakog protivnika. Sve je u redu, ali moj igrač je Đoković. Od kojega očekujem da se nakon kratke krize ponovno vrati na vrh.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar