Одата почаст херојима Кошара

Председник Србије Александар Вучић открио је у Дебељачи споменик једном од погинулих војника на Кошарама 1999. године Тибору Церни. Вучић је споменик открио заједно са мајком Тибора Церне, Катом Церном.

Србија 14.06.2017 | 12:25
Одата почаст херојима Кошара
Председник је положио венац уз највише државне и војне почасти свим учесницима битке на Кошарама.

Венце су положили и министри у Влади Републике Србије и Влади Републике Српске, делегација Министарства одбране и Војске Србије, породица Церна, представници дипломатског кора, председник општине Ковачица и Месне заједнице Дебељача, као и председник и представници Савеза удружења бораца САБОР, који су били иницијатори за подизање споменика Тибору Церни.

У име учесника битке на Кошарама окупљенима се обратио Воислав Вукашиновић.

"Осаманаест година смо чекали прво спомен обележје, првом међу једнакима, хероју Тибору Церни. Он је један од 108 српских Обилића који је за нас још увек жив. Живеће у нама докле год смо живи и докле год будемо причали о, мало је рећи, херојским погибијама", рекао је Вукашиновић.

Годишњица битке на Кошарама се од ове године први пут обележава у складу са Државним програмом обележавања годишњица историјских догађаја Србије.

Организатор државне церемоније је Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије Владе Републике Србије.

(РТС)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоол

14.06.2017 10:42

Коначно да се Кошаре почну помињати и одавати почаст тим регрутима који су тамо изгинули али добили битку.Све ове године о томе се цути и најмање сто би требали за њих учинити је да се сними макар филм о паклу који су преживјели,на жалост њих преко 100 није преживјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзони

14.06.2017 11:22

Тиборова мајка им је све рекла,а посебно оним генералцицима!

Name

Сведска

14.06.2017 18:21

Зали Бозе само регрута али крива је великосрпска политика јел знали су да се сукати не мозе бости са рогатим.

ОДГОВОРИТЕ