Они доносе равнотежу...!

Н’Зонзи - Јувентус; Бакајоко - Челси; Матић - Манчестер јунајтед! Српски репрезентативац све ближи поновној сарадњи са Жозеом Мурињом.

Фудбал 20.06.2017 | 23:45
Они доносе равнотежу...!
Нису можда најатрактивнији, али то су играчи који повезују линије и - како то воле тренери да кажу - доносе равнотежу у екипу. На тржишту их је можда и више него играча на било којој другој позицији, али само су ретки ти који заиста доносе превагу, па зато и не чуди што су се и овог лета неки од највећих клубова Старог континента фокусирали на исте играче. Између осталих и на Немању Матића, који је према последњим информацијама све ближи селидби у Манчестер јунајтед.

Матић је, подсетимо, овог лета био и на мети Јувентуса, али се торинска Стара дама очигледно у потпуности посветила Севиљином Стивену Н’Зонзију, док је Челси, ако је за вероватно острвским медијима, већ недељама на прагу договора са ТијемуеомБакајоком из Монака.

Антонио Конте нема ништа против ни да Матић остане без обзира на долазак 22-годишњег Француза, али Челсију се баш не исплати да гомила играче, па су Плавци вољни да пусте српског репрезентативца ако на Стамфорд стигне права понуда.

Таква би требало да дође од Жозеа Муриња, који није заборавио одличну сарадњу са Матићем из времена док су сарађивали у Лондону. Писало се да "Посебни" мотри и на још једног Монаково аса Фабиња, али после дуге анализе Мурињо је проценио - Матић је сигурније решење.

Додуше, неће бити лако, јер Челси неће пустити Матића за кикирики. Мораће Јунајтед добро да се испрси. Матићев уговор - исти онај који је потписао када га је баш Мурињо вратио из Бенфике за 25.000.000 евра - истиче 2019. Ако остане на Стамфорду сва је прилика да ће Плавци морати да га награде нешто већом платом.

Ако не остане: Пол Погба, Андер Ерера, Немања Матић. Биће јако тешко пробити Јунајтедов везни ред.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар