Oni donose ravnotežu...!

N’Zonzi - Juventus; Bakajoko - Čelsi; Matić - Mančester junajted! Srpski reprezentativac sve bliži ponovnoj saradnji sa Žozeom Murinjom.

Fudbal 20.06.2017 | 23:45
Oni donose ravnotežu...!
Nisu možda najatraktivniji, ali to su igrači koji povezuju linije i - kako to vole treneri da kažu - donose ravnotežu u ekipu. Na tržištu ih je možda i više nego igrača na bilo kojoj drugoj poziciji, ali samo su retki ti koji zaista donose prevagu, pa zato i ne čudi što su se i ovog leta neki od najvećih klubova Starog kontinenta fokusirali na iste igrače. Između ostalih i na Nemanju Matića, koji je prema poslednjim informacijama sve bliži selidbi u Mančester junajted.

Matić je, podsetimo, ovog leta bio i na meti Juventusa, ali se torinska Stara dama očigledno u potpunosti posvetila Seviljinom Stivenu N’Zonziju, dok je Čelsi, ako je za verovatno ostrvskim medijima, već nedeljama na pragu dogovora sa TijemueomBakajokom iz Monaka.

Antonio Konte nema ništa protiv ni da Matić ostane bez obzira na dolazak 22-godišnjeg Francuza, ali Čelsiju se baš ne isplati da gomila igrače, pa su Plavci voljni da puste srpskog reprezentativca ako na Stamford stigne prava ponuda.

Takva bi trebalo da dođe od Žozea Murinja, koji nije zaboravio odličnu saradnju sa Matićem iz vremena dok su sarađivali u Londonu. Pisalo se da "Posebni" motri i na još jednog Monakovo asa Fabinja, ali posle duge analize Murinjo je procenio - Matić je sigurnije rešenje.

Doduše, neće biti lako, jer Čelsi neće pustiti Matića za kikiriki. Moraće Junajted dobro da se isprsi. Matićev ugovor - isti onaj koji je potpisao kada ga je baš Murinjo vratio iz Benfike za 25.000.000 evra - ističe 2019. Ako ostane na Stamfordu sva je prilika da će Plavci morati da ga nagrade nešto većom platom.

Ako ne ostane: Pol Pogba, Ander Erera, Nemanja Matić. Biće jako teško probiti Junajtedov vezni red.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar