Рикардо Са Пинто: Тренер кратког даха!

Португалац просечно води клубове на 19,7 мечева у једној сезони, што ипак није сметало управи великана из Лијежа да се одлучи управо за њега.

Фудбал 16.06.2017 | 09:00
Рикардо Са Пинто: Тренер кратког даха!
Пет година каријере, седам тимова у биографији. Преузимање Стандарда из Лијежа натерало је белгијске медије да се позабаве Рикардом Са Пинтом, који је у досадашњој тренерској каријери више познат по честом мењању клубова, него по оствареним резултатима.

Рачунајући и Спортинг, у којем је стартовао у фебруару 2012. године, некадашњи португалски репрезентативац седам пута је мењао средину и ни у једној се није задржао читаву сезону. Тако је било и у Црвеној звезди, са којим је чак дошао до прилике да се бори за шампионску титулу са Партизаном, али је поражен у вечитом дербију, па је касније отишао са стадиона Рајко Митић, јер није могао да нађе заједничке речи са тадашњом управом клуба.

Најдуже се задржао у Криту, где је стигао у октобру 2013. године и водио ОФИ на 34 утакмице, а на крају сезоне је преузео Атромитос, одакле је отишао у фебруару наредне године после свега 13 мечева.

Белгијанци су израчунали да Са Пинто просечно води клубове на 19,7 мечева у једној сезони, што ипак није сметало управи великана из Лијежа да се одлучи управо за њега.

Шест месеци је остао и у Белененсешу, док је у мају прошле године преузео Ал Фатех из Саудијске Арабије, где је такође био далеко од комплетирања читавог посла.

Стандард је прошле сезоне два пута мењао тренера. Сезону је започео АлександарЈанковић, а завршио Жозе Жуншан. Остаје да се види да ли ће Са Питно наставити исти ритам или је коначно пронашао средину у којој ће се у потпуности усвојити његова фудбалска филозофија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар