Rikardo Sa Pinto: Trener kratkog daha!

Portugalac prosečno vodi klubove na 19,7 mečeva u jednoj sezoni, što ipak nije smetalo upravi velikana iz Liježa da se odluči upravo za njega.

Fudbal 16.06.2017 | 09:00
Rikardo Sa Pinto: Trener kratkog daha!
Pet godina karijere, sedam timova u biografiji. Preuzimanje Standarda iz Liježa nateralo je belgijske medije da se pozabave Rikardom Sa Pintom, koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri više poznat po čestom menjanju klubova, nego po ostvarenim rezultatima.

Računajući i Sporting, u kojem je startovao u februaru 2012. godine, nekadašnji portugalski reprezentativac sedam puta je menjao sredinu i ni u jednoj se nije zadržao čitavu sezonu. Tako je bilo i u Crvenoj zvezdi, sa kojim je čak došao do prilike da se bori za šampionsku titulu sa Partizanom, ali je poražen u večitom derbiju, pa je kasnije otišao sa stadiona Rajko Mitić, jer nije mogao da nađe zajedničke reči sa tadašnjom upravom kluba.

Najduže se zadržao u Kritu, gde je stigao u oktobru 2013. godine i vodio OFI na 34 utakmice, a na kraju sezone je preuzeo Atromitos, odakle je otišao u februaru naredne godine posle svega 13 mečeva.

Belgijanci su izračunali da Sa Pinto prosečno vodi klubove na 19,7 mečeva u jednoj sezoni, što ipak nije smetalo upravi velikana iz Liježa da se odluči upravo za njega.

Šest meseci je ostao i u Belenensešu, dok je u maju prošle godine preuzeo Al Fateh iz Saudijske Arabije, gde je takođe bio daleko od kompletiranja čitavog posla.

Standard je prošle sezone dva puta menjao trenera. Sezonu je započeo AleksandarJanković, a završio Žoze Žunšan. Ostaje da se vidi da li će Sa Pitno nastaviti isti ritam ili je konačno pronašao sredinu u kojoj će se u potpunosti usvojiti njegova fudbalska filozofija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar