ЦВ новог тренера Ајакса је овакав...

Аргон, ВВСБ, Телстар, Емен, Камбур. . .  И да, рођак је једне легенде Копљаника. . . !

Фудбал 16.06.2017 | 08:00
ЦВ новог тренера Ајакса је овакав...
Ајакс је брзо реаговао после одласка Петера Боша у Дортмунд! Неколико дана касније Копљаници су изабрали новог тренера - то ће бити Марцел Кајзер, рођак легенде тог клуба Пита Кајзера, из оне генерације Јохана Кројфа, Нескенса и осталих.

За Марцела Кајзера чули су само добро упућени у холандске фудбалске прилике. Као играч није успео у Ајаксу - одиграо је само четири утакмице - па је каријеру градио у малим клубовима попут Камбура, Де Графшапа или Емена. Овај 48-годишњак за сада се посебно није истакао ни као тренер, па је оваква одлука управе клуба из Амстердама помало изненађујућа. Биографија у којој стоје Аргон, ВВСБ, Телстар, Емен, Камбур свакако није нешто што привлачи пажњу и обећава.

Али зато обећава друго место у другој лиги Холандије са младим тимом Ајакса, а управо је то дело овог стручњака прошле сезоне. Он је 2016. преузео Јонг Ајакс и направио заиста лепе резултате са тим младим момцима. Чињеница да познаје екипу, да је са добрим делом тих играча сарађивао, очигледно су били његова најбоља препорука.  

Кајзер још није званично постављен, али до тог чина преостало је само дас е утаначе детаљи. Његов први задатак биће да покуша да уведе екипу у групну фазу Лиге шампиона, а онда да врати титулу на Амстрдам арену, где се она чека још од 2014...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар