CV novog trenera Ajaksa je ovakav...

Argon, VVSB, Telstar, Emen, Kambur. . .  I da, rođak je jedne legende Kopljanika. . . !

Fudbal 16.06.2017 | 08:00
CV novog trenera Ajaksa je ovakav...
Ajaks je brzo reagovao posle odlaska Petera Boša u Dortmund! Nekoliko dana kasnije Kopljanici su izabrali novog trenera - to će biti Marcel Kajzer, rođak legende tog kluba Pita Kajzera, iz one generacije Johana Krojfa, Neskensa i ostalih.

Za Marcela Kajzera čuli su samo dobro upućeni u holandske fudbalske prilike. Kao igrač nije uspeo u Ajaksu - odigrao je samo četiri utakmice - pa je karijeru gradio u malim klubovima poput Kambura, De Grafšapa ili Emena. Ovaj 48-godišnjak za sada se posebno nije istakao ni kao trener, pa je ovakva odluka uprave kluba iz Amsterdama pomalo iznenađujuća. Biografija u kojoj stoje Argon, VVSB, Telstar, Emen, Kambur svakako nije nešto što privlači pažnju i obećava.

Ali zato obećava drugo mesto u drugoj ligi Holandije sa mladim timom Ajaksa, a upravo je to delo ovog stručnjaka prošle sezone. On je 2016. preuzeo Jong Ajaks i napravio zaista lepe rezultate sa tim mladim momcima. Činjenica da poznaje ekipu, da je sa dobrim delom tih igrača sarađivao, očigledno su bili njegova najbolja preporuka.  

Kajzer još nije zvanično postavljen, ali do tog čina preostalo je samo das e utanače detalji. Njegov prvi zadatak biće da pokuša da uvede ekipu u grupnu fazu Lige šampiona, a onda da vrati titulu na Amstrdam arenu, gde se ona čeka još od 2014...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar