Голеада у Паризу, Французи добили Енглезе!

Репрезентација Француске победила је селекцију Енглеске резултатом 3:2 у пријатељском мечу у Паризу, одиграна у знак сећања на жртве тероризма.  Пријатељска, али одлична! Победа Француза! На "Стад де Франс" у Паризу у уторак су се састали Француска и Енглеска у пријатељском мечу. Пет голова и црвени картон. Домаћин са играчем мање славио.  Енглези, мора то много боље! Убише вас француски Петлићи с играчем мање! Да ли је ово најталентованија француска генерација икада?

Фудбал 14.06.2017 | 09:00
Голеада у Паризу, Французи добили Енглезе!
Фудбалери су уочи пријатељске утакмице изашли уз песму "Не осврћи се у бесу" (Дон'т Лоок Бацк ин Ангер) групе Оејзис, као почаст жртвама недавних терористичких напада у Манчестеру и Лондону.

У част жртава у Лондону и Манчестеру био је измењен и распоред извођења химне две репрезентације, прво је изведена "Боже, чувај краљицу", а после ње "Марсељеза".

’Горди Албиони’ повели су деветом минуту голом Кејна, да би у 22. Умтити изједначио.

’Петлови’ су, само два минута до одласка на одмор преокренули преко Сидибеа који је погодио из одбитка.

На старту другог полувремена Рафаел Варан је направио прекршај у шеснаестерцу, због чега је зарадио црвени картон, а прецизан са "беле тачке" био је фудбалер Тотенхема, Кејн, који је постигао свој други гол на овом мечу.

Французи су у наставку неколико пута озбиљно угрозили гол противничке екипе. Одлично шансу за вођство имао је нападач Монака Килијан Мбапе у 71. минуту, када је погодио пречку.

Само шест минута касније, исти играч додао је Дембелеу лопту за вођство Француза и то је био коначан резултат – 3:2.



Кикс у Шведској је прошлост - поново су на ред дошли хвалоспеви можда и за најталентованији француски тим свих времена! Момци Дидијеа Дешана тукли су великог ривала Енглеску у Паризу резултатом 3:2, потврдили класу и овим тријумфом набили самопоуздање за финиш квалифиакција. Да мишићи додатно порасту разгоропађеним Петлићима учиниће чињеница да је Енглеска читаво друго полувреме имала играча више због искључења Рафаела Варана. 

Голове за Французе постигли су Умтити у 22, Сидибе у 44. и Дембеле у 78. Оба гола за госте дао је Хари Кејн. Први у 9, други у 48. из пенала. 

Дидије Дешан може да буде задовољан пре свега партијом Пола Погбе који је показао да полако израста у пословођу овог младог тима. Високи везиста је прележао одређене дечије болести, како се то обично каже, и сада на терену заиста делује као неко ко зна шта ради у сваком тренутку. А види се да му и саиграчи верују, што је нешто ново у односу на прошлогодишњи ЕУРО.

Усман Дембеле још једном је демострирао своју страшну, ма језиву брзину, али и очигледну потребу да значајно поправи реализацију - без обзира што је донео победу вечерас - док је Мбапе пружио још једну јако добру партију - асистирао код победоносног поготка - и поново није имао среће да упише првенац у дресу са државним грбом. Код 2:2 погодио је и пречку најтраженији нападач данашњице...

Када су Енглези у питању Саутгејт је видео неке добре ствари, но лоших је ипак било више. Албион није био инфериоран у већем делу утакмице, Кејн је наставио убитачну голгетерску серију - 29 голова на 25 утакмица у 2017. години - и дефинитивно се испрофилисао као вођа ове генерације. То су плусеви. Оно што треба да брине Саутгејта јесте пораз и поред чињенице да су његови момци имали играча више цело друго полувреме, односно да им је домаћин створио превише шанси. О одбрани као целини мораће детаљније мало да се расправља, као и појединачним квалитетима одређених момака из задње линије који су крајње дискутабилни...     

Француска: Лорис, Сидибе, Варан, Умтити, Менди, Дембеле, Погба, Канте, Лемар, Жиру, Мбапе. Играли су још: Дињ, Кошћелни, Жале. 

Енглеска: Хитон, Џонс, Стоунс, Кејхил, Трипије, Окслејд Чемберлен, Дајер, Бертранд, Стерлинг, Али, Кејн. Играли су још: Батленд, Вокер, Лалана, Кресвел.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар