Goleada u Parizu, Francuzi dobili Engleze!

Reprezentacija Francuske pobedila je selekciju Engleske rezultatom 3:2 u prijateljskom meču u Parizu, odigrana u znak sećanja na žrtve terorizma.  Prijateljska, ali odlična! Pobeda Francuza! Na "Stad de Frans" u Parizu u utorak su se sastali Francuska i Engleska u prijateljskom meču. Pet golova i crveni karton. Domaćin sa igračem manje slavio.  Englezi, mora to mnogo bolje! Ubiše vas francuski Petlići s igračem manje! Da li je ovo najtalentovanija francuska generacija ikada?

Fudbal 14.06.2017 | 09:00
Goleada u Parizu, Francuzi dobili Engleze!
Fudbaleri su uoči prijateljske utakmice izašli uz pesmu "Ne osvrći se u besu" (Don't Look Back in Anger) grupe Oejzis, kao počast žrtvama nedavnih terorističkih napada u Mančesteru i Londonu.

U čast žrtava u Londonu i Mančesteru bio je izmenjen i raspored izvođenja himne dve reprezentacije, prvo je izvedena "Bože, čuvaj kraljicu", a posle nje "Marseljeza".

’Gordi Albioni’ poveli su devetom minutu golom Kejna, da bi u 22. Umtiti izjednačio.

’Petlovi’ su, samo dva minuta do odlaska na odmor preokrenuli preko Sidibea koji je pogodio iz odbitka.

Na startu drugog poluvremena Rafael Varan je napravio prekršaj u šesnaestercu, zbog čega je zaradio crveni karton, a precizan sa "bele tačke" bio je fudbaler Totenhema, Kejn, koji je postigao svoj drugi gol na ovom meču.

Francuzi su u nastavku nekoliko puta ozbiljno ugrozili gol protivničke ekipe. Odlično šansu za vođstvo imao je napadač Monaka Kilijan Mbape u 71. minutu, kada je pogodio prečku.

Samo šest minuta kasnije, isti igrač dodao je Dembeleu loptu za vođstvo Francuza i to je bio konačan rezultat – 3:2.



Kiks u Švedskoj je prošlost - ponovo su na red došli hvalospevi možda i za najtalentovaniji francuski tim svih vremena! Momci Didijea Dešana tukli su velikog rivala Englesku u Parizu rezultatom 3:2, potvrdili klasu i ovim trijumfom nabili samopouzdanje za finiš kvalifiakcija. Da mišići dodatno porastu razgoropađenim Petlićima učiniće činjenica da je Engleska čitavo drugo poluvreme imala igrača više zbog isključenja Rafaela Varana. 

Golove za Francuze postigli su Umtiti u 22, Sidibe u 44. i Dembele u 78. Oba gola za goste dao je Hari Kejn. Prvi u 9, drugi u 48. iz penala. 

Didije Dešan može da bude zadovoljan pre svega partijom Pola Pogbe koji je pokazao da polako izrasta u poslovođu ovog mladog tima. Visoki vezista je preležao određene dečije bolesti, kako se to obično kaže, i sada na terenu zaista deluje kao neko ko zna šta radi u svakom trenutku. A vidi se da mu i saigrači veruju, što je nešto novo u odnosu na prošlogodišnji EURO.

Usman Dembele još jednom je demostrirao svoju strašnu, ma jezivu brzinu, ali i očiglednu potrebu da značajno popravi realizaciju - bez obzira što je doneo pobedu večeras - dok je Mbape pružio još jednu jako dobru partiju - asistirao kod pobedonosnog pogotka - i ponovo nije imao sreće da upiše prvenac u dresu sa državnim grbom. Kod 2:2 pogodio je i prečku najtraženiji napadač današnjice...

Kada su Englezi u pitanju Sautgejt je video neke dobre stvari, no loših je ipak bilo više. Albion nije bio inferioran u većem delu utakmice, Kejn je nastavio ubitačnu golgetersku seriju - 29 golova na 25 utakmica u 2017. godini - i definitivno se isprofilisao kao vođa ove generacije. To su plusevi. Ono što treba da brine Sautgejta jeste poraz i pored činjenice da su njegovi momci imali igrača više celo drugo poluvreme, odnosno da im je domaćin stvorio previše šansi. O odbrani kao celini moraće detaljnije malo da se raspravlja, kao i pojedinačnim kvalitetima određenih momaka iz zadnje linije koji su krajnje diskutabilni...     

Francuska: Loris, Sidibe, Varan, Umtiti, Mendi, Dembele, Pogba, Kante, Lemar, Žiru, Mbape. Igrali su još: Dinj, Košćelni, Žale. 

Engleska: Hiton, Džons, Stouns, Kejhil, Tripije, Okslejd Čemberlen, Dajer, Bertrand, Sterling, Ali, Kejn. Igrali su još: Batlend, Voker, Lalana, Kresvel.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar