Умјесто аква-парка игралиште

Сад је сасвим извјесно - умјесто аква-парка, на истом мјесту и истим темељима Вишеград ће добити игралиште за дјецу.

Република Српска 13.06.2017 | 18:17
Умјесто аква-парка игралиште
У процедуру измејне регулационог плана, да би се један пројекат прекнуо а други реализовао, кренуло се на засједању општинског парламента.

Општинска власт предвођена СНСД не одустаје од свог наума да послије водовода Клашник –Прелово прекине још један пројекат који је започео бивши СДС-ов начелник.

На сједници скупштине општине локална власт изгласала је да се крене у измејну регулационог плана и на простору започетог аква-парка изгради игралиште за дјецу и помоћни терен за фудбал.

„ До сада је у овај пројекат уложено око 900.000 КМ и онда власт доноси одлуку да изграђено затрпају“, каже шеф Клуба одборника СДС у скупштини општине Бране Смиљић.

Начелник општине Младен Ђуровић (СНСД) рекао је на сједници да радове на аква- парку није прекинула садашња власт већ грађевински инспектор због неријешених  имовинско правних односа и не постојање свих дозвола.

„ Ако је поменути инспектор зауставио градњу аква-парка због тога како онда на том истом локалитету, на ком су бетонски дијелови олимпијског базена, могу да граде дјечије игралиште“, додаје Смиљић.

Одборник НДП Александар Фулурија тврди да је велика грешка власти да се у овом туристичком граду не изгради савремено купалиште, а његов колега Мирко Мајсторовић каже да се за 400.000 КМ, колико је планирано за игралиште за дјецу, могао заврштити и базен.

Опозиција најављује и судски поступак против челника власти који игноришу досад уложене народне паре у пројекат аква-парка.

„ С обзиром да урађено затрпавају а тим и средства у то уложена,одборници СДС ће истрајати на томе да траже одговорност свих који прекидају овај пројекат“, истиче Смиљић.

И тако се граду на двије ријеке опет не да да има градски базен већ ће се омладина и даље купати на дивљим плажама Рзава.

Из власти рекоше да ће, у замјену за аква- парк, те плаже овог љета уредити.

(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Вип

13.06.2017 16:30

Добро је, ради се наопако. Тај правац је зацртан '92 и траје до данас. За овакво стање можемо захвалити међустраначким препуцавањима. Само наставите па ће вам се на дјечјем игралишту шетати ђедови и бабе а дјеца ће се играти широм свијета и слати смс поруке декама и бакама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Вип

13.06.2017 20:06

Не шаљу више дјеца СМС поруке, истренирали су бабе и дједове да користе Вибер и Скyпе.

Name

грађанин

13.06.2017 16:39

Изгради аква парк Младене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.06.2017 01:14

Не треба аqва парк. Вишеграду је довољан и нормалан базен. СВЕ СЕ ИДЕ ИЗ КРАЈНОСТИ У КРАЈНОСТ.ОНАЈ ПРОШЛИ НАЧЕЛНИК МЕГАЛОМАНСКИ ИСПЛАНИРАО А ОВАЈ НАЧЕЛНИК НЕЋЕ НИШТА. ИМА ЛИ ИКО МОЗГА ДА НАЂЕ НЕКУ СРЕДИНУ.

Name

Дијагноза

13.06.2017 18:26

Крив је Инцко и Бакир а донекле и Америка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре дијагноза

14.06.2017 21:56

Сто су криви Инцко, Бакир и Америка? Не граде они тај базен па су се предомислили да граде сад игралисте, а потросило се вец толико новца за базен. Ово ми висе лици на пројекат Додик-Кустурица. Сигурно су они у овоме упетљани.

Name

Од доласка

13.06.2017 23:25

Од доласка на власт ова мафијаска хоботница је унистила Висеград,народ се висе пласи и сели него та време Мурата Сабановица и његовог потопа.Све су унистили,град који се куне у туризам и у који је улозено преко 100 милиона КМ због бахатости и лицних сујета одлуцује да затрпа 70% заврсеног пројекта,селе опстину у привстни посјед,гасе пројекат водовода и праве нови тамо гдје извора нема,запослили све своје супруге у телеком,опстину,електрану а народ сели.Преко 30 породица за сест месеци,46 првацица,безе трбухом за хлебом јер овде никада неце радити,јад и цемер,овде радецсамо они знају то висеградјани,борацка мије добила ни 15 % посто планираних средстава,спорт колапс...ПАКАО,спасавај се ко мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре од доласка

14.06.2017 22:01

100% си у праву!

Name

НИЈЕ СЕ МАЊЕ НИ ОЧЕКИВАЛО

14.06.2017 04:42

Пошто сви заједно из локалне власти нису кокошињац направили све ово је било очекивано,супруге запослити УРГЕНТНО,народ бјежи и исељава главом без обзира,а Вишеграду монтажни WЦ-и и понка ФБ слика!

ОДГОВОРИТЕ