Umjesto akva-parka igralište

Sad je sasvim izvjesno - umjesto akva-parka, na istom mjestu i istim temeljima Višegrad će dobiti igralište za djecu.

Republika Srpska 13.06.2017 | 18:17
Umjesto akva-parka igralište
U proceduru izmejne regulacionog plana, da bi se jedan projekat preknuo a drugi realizovao, krenulo se na zasjedanju opštinskog parlamenta.

Opštinska vlast predvođena SNSD ne odustaje od svog nauma da poslije vodovoda Klašnik –Prelovo prekine još jedan projekat koji je započeo bivši SDS-ov načelnik.

Na sjednici skupštine opštine lokalna vlast izglasala je da se krene u izmejnu regulacionog plana i na prostoru započetog akva-parka izgradi igralište za djecu i pomoćni teren za fudbal.

„ Do sada je u ovaj projekat uloženo oko 900.000 KM i onda vlast donosi odluku da izgrađeno zatrpaju“, kaže šef Kluba odbornika SDS u skupštini opštine Brane Smiljić.

Načelnik opštine Mladen Đurović (SNSD) rekao je na sjednici da radove na akva- parku nije prekinula sadašnja vlast već građevinski inspektor zbog neriješenih  imovinsko pravnih odnosa i ne postojanje svih dozvola.

„ Ako je pomenuti inspektor zaustavio gradnju akva-parka zbog toga kako onda na tom istom lokalitetu, na kom su betonski dijelovi olimpijskog bazena, mogu da grade dječije igralište“, dodaje Smiljić.

Odbornik NDP Aleksandar Fulurija tvrdi da je velika greška vlasti da se u ovom turističkom gradu ne izgradi savremeno kupalište, a njegov kolega Mirko Majstorović kaže da se za 400.000 KM, koliko je planirano za igralište za djecu, mogao završtiti i bazen.

Opozicija najavljuje i sudski postupak protiv čelnika vlasti koji ignorišu dosad uložene narodne pare u projekat akva-parka.

„ S obzirom da urađeno zatrpavaju a tim i sredstva u to uložena,odbornici SDS će istrajati na tome da traže odgovornost svih koji prekidaju ovaj projekat“, ističe Smiljić.

I tako se gradu na dvije rijeke opet ne da da ima gradski bazen već će se omladina i dalje kupati na divljim plažama Rzava.

Iz vlasti rekoše da će, u zamjenu za akva- park, te plaže ovog ljeta urediti.

(BN televizija)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Vip

13.06.2017 16:30

Dobro je, radi se naopako. Taj pravac je zacrtan '92 i traje do danas. Za ovakvo stanje možemo zahvaliti međustranačkim prepucavanjima. Samo nastavite pa će vam se na dječjem igralištu šetati đedovi i babe a djeca će se igrati širom svijeta i slati sms poruke dekama i bakama.

ODGOVORITE
Name

@Vip

13.06.2017 20:06

Ne šalju više djeca SMS poruke, istrenirali su babe i djedove da koriste Viber i Skype.

Name

građanin

13.06.2017 16:39

Izgradi akva park Mladene!

ODGOVORITE
Name

Re

14.06.2017 01:14

Ne treba aqva park. Višegradu je dovoljan i normalan bazen. SVE SE IDE IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST.ONAJ PROŠLI NAČELNIK MEGALOMANSKI ISPLANIRAO A OVAJ NAČELNIK NEĆE NIŠTA. IMA LI IKO MOZGA DA NAĐE NEKU SREDINU.

Name

Dijagnoza

13.06.2017 18:26

Kriv je Incko i Bakir a donekle i Amerika.

ODGOVORITE
Name

re dijagnoza

14.06.2017 21:56

Sto su krivi Incko, Bakir i Amerika? Ne grade oni taj bazen pa su se predomislili da grade sad igraliste, a potrosilo se vec toliko novca za bazen. Ovo mi vise lici na projekat Dodik-Kusturica. Sigurno su oni u ovome upetljani.

Name

Od dolaska

13.06.2017 23:25

Od dolaska na vlast ova mafijaska hobotnica je unistila Visegrad,narod se vise plasi i seli nego ta vreme Murata Sabanovica i njegovog potopa.Sve su unistili,grad koji se kune u turizam i u koji je ulozeno preko 100 miliona KM zbog bahatosti i licnih sujeta odlucuje da zatrpa 70% zavrsenog projekta,sele opstinu u privstni posjed,gase projekat vodovoda i prave novi tamo gdje izvora nema,zaposlili sve svoje supruge u telekom,opstinu,elektranu a narod seli.Preko 30 porodica za sest meseci,46 prvacica,beze trbuhom za hlebom jer ovde nikada nece raditi,jad i cemer,ovde radecsamo oni znaju to visegradjani,boracka mije dobila ni 15 % posto planiranih sredstava,sport kolaps...PAKAO,spasavaj se ko moze.

ODGOVORITE
Name

re od dolaska

14.06.2017 22:01

100% si u pravu!

Name

NIJE SE MANJE NI OČEKIVALO

14.06.2017 04:42

Pošto svi zajedno iz lokalne vlasti nisu kokošinjac napravili sve ovo je bilo očekivano,supruge zaposliti URGENTNO,narod bježi i iseljava glavom bez obzira,a Višegradu montažni WC-i i ponka FB slika!

ODGOVORITE