Рикардињо - Звездин Бразилац стигао у Београд!

Црвена звезда наставља да склапа тим за предстојеће квалификације за Лигу Европе, али и борбу за повратак шампионске круне на Маракану.  Рикардињо на две године, прва 360. 000 евра! Црвена звезда довела странца за нову сезону. . . Можда и јединог!

Фудбал 13.06.2017 | 18:45
Рикардињо - Звездин Бразилац стигао у Београд!
Већим делом због губитка оба трофеја, али и реалним немањем превише времена због раног старта евро-квалификација, које су на програму већ крајем месеца, челници вицепрвака Србије довели су већ три појачања.

После универзалца крушевачког Напретка Марка Гобељића, односно повратника Филипа Стојковића, последње појачање црвено-белих јесте Рикардо Калваканте Мендеш – Рикардињо.

Двадесетседмогодишњи бразилски офанзивни везиста стигао је у Београд на прегледе, а уколико све прође по плану требало би да потпише двогодишњи уговор, уз годишња примања од око 350.000 евра.



Момак из Сао Паула поникао је у локалном Санто Андреу, одакле је после отишао у Моги Мирим, пре него што се са двадесет и једном годином преселио у Пољску.

Тамо је наступао најпре са Вислу из Плока, па Лехију из Гдањска и за две сезоне сакупио 63 наступа, 22 поготка и осам асистенција.

Добре партије препоручиле су га Шерифу из Тираспоља, док је у Молдавији за три сезоне – изузимајући ону на позајмици у Ал-Шарјану – имао још бољи учинак – 114 утакмица, 51 гол, 22 асистенције. У години за нама предводио је тим до дупле круне са 15 погодака и 14 успешних проигравања, на 27 сусрета.



Став клупске управе је јасан - Црвена звезда овог лета фокус ставља на домаће играче. Изузетак је Рикардо Кавалканте Мендеш, познатији као Рикардињо, који ће, бар у првом првом таласу, бити једино појачање за српског вицешампиона из иностранства.

Рикардињо данас долази на стадион "Рајко Митић" да потпише уговор на две године по коме ће у првој зарадити 360.000 евра, а у другој нешто више. Сви детаљи су утаначени, остало је још само да Бразилац прође лекарске прегледе, али то би требало да буде само формалност.

Већ колико сутра Рикардињо би требало да се придружи остатку екипу на припремама на Златибору.

Подсетимо, Рикардињо игра на позицији левог крила, а у Звезду стиже као слободан играч пошто му је истекао уговор са Шерифом чије је боје бранио од 2013. Прошле сезоне је био незаустављив - постигао је 15 голова, наместио још 14, мада је јасно да молдавски шампионат не може да буде мерило његових домета.

Уосталом, врло брзо ћемо видети колико Рикардињо може. Европска сезона за црвено-беле почиње већ крајем јуна. А од тога шта ће тамо приказати чета Владана Милојевићавероватно ће зависити и наредни потези управе у летњем прелазном року.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар