Rikardinjo - Zvezdin Brazilac stigao u Beograd!

Crvena zvezda nastavlja da sklapa tim za predstojeće kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i borbu za povratak šampionske krune na Marakanu.  Rikardinjo na dve godine, prva 360. 000 evra! Crvena zvezda dovela stranca za novu sezonu. . . Možda i jedinog!

Fudbal 13.06.2017 | 18:45
Rikardinjo - Zvezdin Brazilac stigao u Beograd!
Većim delom zbog gubitka oba trofeja, ali i realnim nemanjem previše vremena zbog ranog starta evro-kvalifikacija, koje su na programu već krajem meseca, čelnici viceprvaka Srbije doveli su već tri pojačanja.

Posle univerzalca kruševačkog Napretka Marka Gobeljića, odnosno povratnika Filipa Stojkovića, poslednje pojačanje crveno-belih jeste Rikardo Kalvakante Mendeš – Rikardinjo.

Dvadesetsedmogodišnji brazilski ofanzivni vezista stigao je u Beograd na preglede, a ukoliko sve prođe po planu trebalo bi da potpiše dvogodišnji ugovor, uz godišnja primanja od oko 350.000 evra.



Momak iz Sao Paula ponikao je u lokalnom Santo Andreu, odakle je posle otišao u Mogi Mirim, pre nego što se sa dvadeset i jednom godinom preselio u Poljsku.

Tamo je nastupao najpre sa Vislu iz Ploka, pa Lehiju iz Gdanjska i za dve sezone sakupio 63 nastupa, 22 pogotka i osam asistencija.

Dobre partije preporučile su ga Šerifu iz Tiraspolja, dok je u Moldaviji za tri sezone – izuzimajući onu na pozajmici u Al-Šarjanu – imao još bolji učinak – 114 utakmica, 51 gol, 22 asistencije. U godini za nama predvodio je tim do duple krune sa 15 pogodaka i 14 uspešnih proigravanja, na 27 susreta.



Stav klupske uprave je jasan - Crvena zvezda ovog leta fokus stavlja na domaće igrače. Izuzetak je Rikardo Kavalkante Mendeš, poznatiji kao Rikardinjo, koji će, bar u prvom prvom talasu, biti jedino pojačanje za srpskog vicešampiona iz inostranstva.

Rikardinjo danas dolazi na stadion "Rajko Mitić" da potpiše ugovor na dve godine po kome će u prvoj zaraditi 360.000 evra, a u drugoj nešto više. Svi detalji su utanačeni, ostalo je još samo da Brazilac prođe lekarske preglede, ali to bi trebalo da bude samo formalnost.

Već koliko sutra Rikardinjo bi trebalo da se pridruži ostatku ekipu na pripremama na Zlatiboru.

Podsetimo, Rikardinjo igra na poziciji levog krila, a u Zvezdu stiže kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Šerifom čije je boje branio od 2013. Prošle sezone je bio nezaustavljiv - postigao je 15 golova, namestio još 14, mada je jasno da moldavski šampionat ne može da bude merilo njegovih dometa.

Uostalom, vrlo brzo ćemo videti koliko Rikardinjo može. Evropska sezona za crveno-bele počinje već krajem juna. A od toga šta će tamo prikazati četa Vladana Milojevićaverovatno će zavisiti i naredni potezi uprave u letnjem prelaznom roku.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar