Малетићу признање за храброст

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за Стефана Малетића који је недавно спасио од утапања дјечака који је упао у језеро у Етно-селу „Станишићи".

Република Српска 13.06.2017 | 13:27
Малетићу признање за храброст
''Организовали смо пријем за младог човјека који је спасио тинејџера који је био у животној опасности, на чему му се захваљујем у своје лично име и у име Градске управе Града Бијељина.

Стефан је показао храброст, одважност и прије свега хуманост, те тако дао позитиван примјер свим људима да помажу другима у невољи'', истакао је градоначелник Мићић, додајући да је једино захваљујући Стефану и људима који су, заједно с њим притекли у помоћ, дјечак остао жив.

Малишан је тог, замало кобног, дана боравио на завршници пионирског првенства у фудбалу када је на паузи за ручак упао у воду.

Према причама очевидаца, наводно му је у језеро упао мобилни телефон, а када је покушао да га извади, упао је у дубоку воду и почео се гушити.

''Два дјечака су дотрчала до мене и рекла ми да им се друг дави у језеру. Када сам дошао тамо, један младић, који се случајно ту затекао, већ је био до појаса у води, али није могао да га дохвати. Показао ми је гдје се налази, а ја сам без размишљања заронио и извукао га на обалу'', испричао је Стефан Малетић.

Он је навео да је је дјечак био без свијести, па су га до доласка хитне помоћи реанимирали.

''Урадио сам оно што сматрам да је обавеза сваког човјека - да помогне другом у невољи. Срећа је била да је у Етно-селу био доктор који је одмах притекао у помоћ и почео реанимацију, а Срђан Сушић нас је повезао ка болници. У путу смо срели хитну помоћ, која је одмах преузела бригу о дјечаку'', испричао је Стефан, захваљујући се на пријему.

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михајло из Угљевика

13.06.2017 15:23

Све похвале и честитке за хуманост господину Малетићу! Такодје и градоначелнику Мићи који зна да цијени и награди добре људе, испред градске управе! Спашеном младићу желим свако добро у животу и нека не заборави све који су га спашавали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

13.06.2017 20:41

Поносимо се оваквим чланом ФСРС.

ОДГОВОРИТЕ